Fotbal international

Manuel Pellegrini revine în Premier League! A preluat o echipă care s-a luptat la retrogradare. Video

22.05.2018 | 11:38
Manuel Pellegrini revine in Premier League A preluat o echipa care sa luptat la retrogradare Video
ADVERTISEMENT

Tehnicianul chilian Manuel Pellegrini revine în Premier League, la doi ani după ce s-a despărțit de Manchester City. Antrenorul care a activat ultima dată la formația chineză Hebei Fortune este noul manager al echipei West Ham United, a anunțat, marți, site-ul oficial al grupării engleze.

Manuel Pellegrini, în vârstă de 64 de ani, a semnat un contract pe trei sezoane şi îl înlocuieşte pe David Moyes, care a fost demis în urmă cu o săptămână.  Tehnicianul scoțian a stat doar şase luni pe banca tehnică a ”ciocănarilor”.

ADVERTISEMENT

Manuel Pellegrini revine în Premier League, la trei zile după ce a demisionat de la Hebei Fortune

Antrenorul chilian Manuel Pellegrini, care se decisese să revină în Premier League după ce a primit oferta de la West Ham United, a demisionat în urmă cu trei zile de la formația chineză Hebei Fortune, pe care o preluase în vara anului 2016. După disputarea a 11 etape din actual sezon al campionatului Chinei, Hebei Fortune, formație unde joacă argentinienii Javier Mascherano și Ezequiel Lavezzi, brazilianul Hernanes și ivorianul Gervinho, ocupă locul 8, cu 15 puncte, la opt puncte în urma liderului Shanghai SIPG.

Manuel Pellegrini a antrenat în cariera sa echipele Universidad de Chile, Palestino, O’Higgins, Universidad Catolica, LDU Quito, San Lorenzo, River Plate, Villarreal, Real Madrid, Malaga, Manchester City și Hebei Fortune.

ADVERTISEMENT

West Ham United a avut un sezon slab în Premier League, fiind tot timpul în apropierea locurilor retrogradabile. ”Ciocănarii” au scăpat de spectrul căderii în Championship abia cu câteva etape înainte de finalul sezonului și au încheiat pe locul 13.