Sport

Manuel Rodriguez, antrenorul echipei feminine de baschet ICIM Arad, povestește revenirea în Spania. “Am fost singur în tren până la Salamanca”

09.04.2020 | 18:07
Manuel Rodriguez antrenorul echipei feminine de baschet ICIM Arad povesteste revenirea in Spania Am fost singur in tren pana la Salamanca
ADVERTISEMENT

Manuel Rodriguez, antrenorul echipei feminine FCC Baschet ICIM Arad, a povestit pentru cotidianul Marca despre reîntoarcerea sa în Spania, după ce campionatul a fost oprit în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Manuel Rodriguez a preluat echipa în noiembrie 2019

Manuel Rodriguez a preluat abia în noiembrie echipa de pe Mureș, care a terminat sezonul regulat pe locul 3, în urma grupărilor din Sfântu Gheorghe și Satu Mare, obținând calificarea în play-off. Nu se știe însă dacă sezonul va mai fi reluat cu disputara jocurilor din play-off și play-out.

ADVERTISEMENT

“În zborul pe care l-am luat  am fost fix 15 oameni. Fiecare la rând și cu aproximativ patru metri  de separare”, spune el. “Există un zbor direct către Madrid din Timișoara, la o oră distanță de orașul în care antrenez, dar cu atâtea frontiere închise și zboruri anulate, nu am putut găsi decât o cale spre Madrid prin București și Paris.”

Trei persoane în șase vagoane

Și de la Madrid ca să ajungă acasă la Salamanca i s-a părut că trăiește un film științifico-fantastic. “Am fost trei persoane în șase vagoane și două au coborât în ​​Segovia. Trenul a rămas doar pentru mine.”

ADVERTISEMENT

Rodriguez admite că s-a temut că nu ar putea părăsi România, cu atâtea granițe închise. : “Cu atâtea granițe pe care trebuia să le traversez, mi-a fost teamă că voi fi aruncat înapoi undeva. Aveam documente în limba română, franceză și spaniolă.” 

Ce spun baschetbaliștii din Japonia

Și alți sportivi sau tehnicieni spanioli care au revenit de pe meleaguri străine au avut senzații ciudate, văzând pustietatea din aeroporturi și gări.

ADVERTISEMENT

Pablo Aguilar și Sebas Saiz sunt doi jucători de baschet care evoluează în Japonia, la echipa Kawasaki Brave Thunders și care au fost repatriați cu o cursă specială de către Ambasada Spaniei din Tokyo.

Xavier Pasqual, probleme pe drum

“Așa ceva nu am văzut în viața mea. Știu ce înseamnă furnicarul din Tokyo și din aeroport. Acum am crezut că nu văd bine. Nu erau decât două persoane, care dormeau. Pur și simplu deșert. Dacă îmi spuneați așa ceva acum două luni vă trimiteam la psihiatru” – spune Pablo Aguilar.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei ruse de baschet Zenit Sankt Petersburg,  Xavier Pasqual, a avut și el odiseea sa de revenire din Rusia. Însă, venind cu mașina, la el problemele au fost numeroasele controale la care a fost supus. El admite că dacă nu ar fi avut toate documentele în ordine ar fi întâmpinat mari probleme cu forțele de ordine.

ADVERTISEMENT