News

MApN, anunț important în contextul epidemiei de coronavirus! 100.000 de măști de protecție au fost aduse din Turcia de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

02.04.2020 | 23:46
MApN, anunț important în contextul epidemiei de coronavirus! 100.000 de măști de protecție au fost aduse din Turcia de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române
100.000 de măști de protecție au fost aduse din Turcia cu această aeronavă a Forțelor Aeriene Române. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O nouă serie de echipamente de protecție au ajuns joi seară în țara noastră, fiind aduse de o aeronavă C-27 J Spartan aparținând Forţelor Aeriene Române. Concret, este vorba despre 100.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3, achiziționate prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

100.000 de măști de protecție au ajuns în țară cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române. Sunt destinate personalului medical

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naționale, în care se menționează, totodată, că instituția dispune de forţe şi mijloace pregătite să sprijine autorităţile centrale şi locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare.

ADVERTISEMENT

La nevoie, se poate acţiona cu forţe şi mijloace suplimentare celor deja pregătite, având atât personal, cât şi mijloace tehnice menţinute în rezerva acţională.

Cât despre distribuirea echipamentelor de protecţie, aceasta va fi realizată cu ajutorul mijloacelor de transport aflate în dotarea IGSU şi cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

ADVERTISEMENT

Cele 100.000 de măști urmează să fie alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară, precum şi echipajelor operative care acţionează în teren.

Măștile au deveni obligatorii în spațiile publice din Bulgaria

În altă ordine de idei, chiar dacă OMS recomandă ca măștile de protecție să fie purtate doar de persoanele care prezintă simptome specifice bolii, tot mai mulți experți, cu precădere din Asia, consideră că acestea trebuie să fie folosite de toată lumea. Concret, fiecare dintre noi poate răspândi virusul, fără ca măcar să știe că este infectat.

Guvernul chinez sugerează că în cazul a până la 30% dintre persoanele infectate şi contagioase fie nu apar simptome, fie apar mai târziu, când persoana respectivă i-a contaminat deja pe toți cei cu care a intrat în contact.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, autoritățile multora dintre statele afectate de COVID-19 au aplicat sau iau foarte serios în calcul să aplice o serie de măsuri radicale când vine vorba de echipamentele de protecție.

Spre exemplu, Ministrul Sănătății din Bulgaria a emis recent un ordin care impune cetățenilor să folosească măștile de fiecare dată când se află într-un spațiu public, deși stocurile sunt destul de limitate.

Vecinii de la sud de Dunăre își propun astfel să stopeze cât mai repede posibil răspândirea noului tip de virus pe teritoriul țării, în condițiile în care s-au înregistrat deja peste 350 de cazuri de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri