News

MApN reacționează după o serie de acuzații făcute de Ambsada Rusiei: „Marea Neagră s-a transformat într-o zonă de război”

Ministerul Apărării Naționale vine cu un răspuns pentru Ambasada Rusiei, care a învinuit instituția de „acuzații nefondate”
14.12.2024 | 15:15
MApN reactioneaza dupa o serie de acuzatii facute de Ambsada Rusiei Marea Neagra sa transformat intro zona de razboi
MApN răspunde Ambasadei Rusiei. Ce clarificări a făcut ministerul. Foto: presamil.ro/ MApN/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

MApN susține că este cât se poate de clar cine a transformat regiunea Mării Negre într-un teatru de război. Ambasada Rusiei nu a rămas indiferentă și a învinuit instituția de „acuzații nefondate”.

Ce a transmis Inforadar

„Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti a emis joi, 12 decembrie, un comunicat de presă prin care acuză Ministerul Apărării Naţionale din România de «acuzaţii nefondate» împotriva Rusiei.

ADVERTISEMENT

Cum platforma InfoRadar este destinată corectării informaţiilor eronate sau false apărute în spaţiul public pe subiecte care ţin de domeniul militar, credem că este un format cât se poate de potrivit să analizăm aceste acuze şi să corectăm, de ce nu, propriile noastre informaţii, dacă identificăm erori în transmiterea lor”, scrie Inforadar, platforma de ştiri a Ministerului Apărării Naţionale.

Inforadar a ținut să facă unele clarificări în urma acuzațiilor aduse de Rusia. Ambasada acuză MApN că ar fi făcut „afirmații nefondate”, iar toate aspectele precizate cu privire la mijloace de atac folosite „nu au nicio legătură cu Rusia”.

ADVERTISEMENT

„Referitor la afirmaţia nefondată a Ministerului Apărării Naţionale al României conform căreia Rusia ar folosi minele marine “în atacurile ilegale asupra infrastructurii portuare ucrainene” din Marea Neagră, clarificăm încă o dată.

Înainte de a identifica în ce context ar fi fost făcute afirmaţiile nefondate de către MApN, observăm că ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti ţine să corecteze doar un aspect legat de mijloacele folosite în atacuri (minele marine), nu şi faptul (evident, de altfel, după regulile dreptului internaţional) că atacurile executate asupra infrastructurii portuare ucrainene ar fi ilegale, ceea ce reprezintă o premieră pentru diplomaţia rusă”, a comunicat Ambasada Rusiei.

ADVERTISEMENT

„Marea Neagră s-a transformat într-o zonă de război”

În continuare, platforma de ştiri a Ministerului Apărării Naţionale, Inforadar, a emis comunicatul de presă nr. 417, cu titlul „Ministrul apărării naţionale şi ambasadoarea SUA au vizitat Baza Militară 99 Deveselu” și a comunicat faptul că Marea Neagră s-a transformat într-o zonă de război.

„Din păcate, ca urmare acţiunilor agresive ale Rusiei, Marea Neagră s-a transformat, dintr-un spaţiu al cooperării şi comerţului liber, într-o zonă de război.

ADVERTISEMENT

Minele marine, dronele sau fragmentele de drone folosite în atacurile ilegale asupra infrastructurii portuare ucrainene, care au căzut pe teritoriul naţional, sunt pericole de securitate cu care ne confruntăm în mod direct. Angajamentul României, alături de aliaţii noştri, pentru asigurarea securităţii în regiunea noastră este de neclintit”, conform sursei citate.

Prin Inforadar, MApN atrage atenția Rusiei și susține că propriile argumente nu sunt, sub nicio formă, nefondate, iar poporul ucrainean suferă consecințe grave în urma agresiunii.

„Este cât se poate de clar (şi pentru noi, şi pentru ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, aşa cum constatăm) cine a transformat regiunea Mării Negre într-un teatru de război, cu consecinţe tragice pentru poporul ucrainean şi cu pericole şi ameninţări cât se poate de grave pentru securitatea regională şi chiar globală.

Agresiunea ilegală, nejustificată şi profund imorală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi consecinţele acesteia nu pot fi justificate sau acoperite de nicio formă de propagandă oficială sau încercări de manipulare informaţională”, a mai transmis Inforadar.

ADVERTISEMENT
Alina lui Victor Becali a încălcat regula machedonilor, iar tatăl său a recunoscut:...
Alina lui Victor Becali a încălcat regula machedonilor, iar tatăl său a recunoscut: „Așa a fost să fie”. Ce obicei aromân nu a respectat unica moștenitoare a impresarului
Scandal în lumea mondenă! Vedeta de la Antena 1 SE DESPARTE de tatăl...
Scandal în lumea mondenă! Vedeta de la Antena 1 SE DESPARTE de tatăl copiilor ei, după 20 de ani de relație! 'Simt că e sfârșitul lumii'
Lamborghini Huracan, cu parbrizul crăpat şi doar 27.800 km la bord, scos la...
Lamborghini Huracan, cu parbrizul crăpat şi doar 27.800 km la bord, scos la licitaţie pentru a treia oară. Preţul a fost redus la jumătate
Strigătul de disperare al românului care a scris istorie. A făcut public venitul...
Strigătul de disperare al românului care a scris istorie. A făcut public venitul său de la stat ca persoană cu handicap. „Îmi cer scuze că exist!”
Ajutor de la Guvern. Românii care primesc de 4 ori mai mulți bani...
Ajutor de la Guvern. Românii care primesc de 4 ori mai mulți bani în 2025
Adriana Bahmuţeanu, anunţ neaşteptat despre relaţia cu George Restivan după scandalul privind custodia...
Adriana Bahmuţeanu, anunţ neaşteptat despre relaţia cu George Restivan după scandalul privind custodia copiilor: Ne-au separat kilometri, a fost distanţa!
Mândria lui Ceaușescu, lăsată în paragină și demolată. O fabrică importantă din comunism,...
Mândria lui Ceaușescu, lăsată în paragină și demolată. O fabrică importantă din comunism, transformată în complex comercial
AMENDĂ de 1.500 lei pentru un GEST BANAL la BLOC între VECINI. Decizie...
AMENDĂ de 1.500 lei pentru un GEST BANAL la BLOC între VECINI. Decizie în INSTANȚĂ
Divorț șocant în showbiz. Vedeta de la Neața cu Răzvan și Dani s-a...
Divorț șocant în showbiz. Vedeta de la Neața cu Răzvan și Dani s-a separat de tatăl copiilor ei. A început o luptă legală acerbă
AEP a virat 22 de milioane de lei partidelor. SOS și POT, mufate...
AEP a virat 22 de milioane de lei partidelor. SOS și POT, mufate la fondurile publice. AUR ia mai mult ca PNL
Calvarul prin care trec angajații asiatici care lucrează în România. „Lucrăm 12-13 ore...
Calvarul prin care trec angajații asiatici care lucrează în România. „Lucrăm 12-13 ore pe zi și, dacă suntem norocoși, ne dă mâncare. Altfel, nu avem ce să mâncăm”