Life

Mara Bănică dezvăluie prin ce trec Oana şi Viorel Lis după ce au fost diagnosticaţi cu COVID: “Au internat-o şi pe ea”

Mara Bănică dezvăluie prin ce trec Oana și Viorel Lis după ce au fost diagnosticați cu COVID-19. Fostul edil și soția sa primesc îngrijiri medicale la spital.
14.11.2021 | 15:57
Mara Banica dezvaluie prin ce trec Oana si Viorel Lis dupa ce au fost diagnosticati cu COVID Au internato si pe ea
ADVERTISEMENT

Jurnalista Mara Bănică a anunțat cum se simt Oana și Viorel Lis după ce au fost testați pozitiv cu COVID-19. Inițial, soția fostului primar al Capitalei s-a tratat acasă și la ambulatoriu, dar starea i s-a agravat ulterior.

Cei doi soți sunt internați în aceeași rezervă a Institutului „Matei Balș” din Capitală. Inițial, Viorel Lis a refuzat internarea, însă a fost nevoit să accepte, întrucât se simțea destul de rău.

ADVERTISEMENT

Mara Bănică, despre Oana şi Viorel Lis. Cei doi au fost infectați cu COVID

Mara Bănică este apropiată de familia fostului edil și a oferit informații despre cum se simt Oana și Viorel Lis după infectarea cu virusul SARS – CoV – 2.

Jurnalista a menționat că saturația de oxigen a lui Viorel Lis a scăzut destul de mult până să-i vină rezultatul testului COVID.

ADVERTISEMENT

După ce, inițial, a stat casă, Oana Lis a fost și ea internată la spital, în aceeași rezervă cu partenerul ei de viață.

„Oana m-a sunat alaltăieri că Viorel nu vrea să meargă la spital. Au chemat Salvarea, l-au testat, dar rezultatul nu apucase să vină. Ea era pozitivă, iar Viorel aștepta rezultatul, însă îi era rău, îi scăzuse saturația la vreo 80 și ceva.

ADVERTISEMENT

Eu l-am determinat să se ducă la spital. Oana, săraca, l-a dus cu căruciorul la mașină, că Viorel nu poate să mai meargă. L-au internat și l-au trecut pe Remdesivir.

Oana s-a dus, ieri, să-și facă tratamentul și au internat-o și ea. E în aceeași rezervă cu el”,  declarat Mara Bănică pentru click.ro.

ADVERTISEMENT

Viorel Lis, prima reacție după ce s-a infectat cu coronavirus

Viorel Lis (77 de ani) are probleme serioase de sănătate. Fostul edil al Capitalei este internat de vineri seară și a făcut primele declarații de pe patul de spital. Acesta a avut o reacție înainte ca Oana Lis să fie și ea internată.

„Sunt terminat la plămâni. Nu pot să vorbesc, nu-mi dau voie, domnișoarele asistente spun că obosesc, că nu mi-e bine. Nu e cu mine (n.r. Oana). Ea nu e internată. Face tratament de acasă, trebuie să vină să facă niște injecții”, a declarat acesta la Antena Stars.

Starea lui Viorel Lis nu este foarte bună, mai ales că are mai multe afecțiuni. În ultimul an, fostul primar a rămas imobilizat în scaunul cu rotile din cauza diabetului.

Soțul Oanei Lis nu mai poate face nimic singur și chiar a căzut prin casă de câteva ori, după cum a povestit recent.

„De la diabet a început totul. Mi-a distrus sistemul nervos periferic care dă impulsurile spre picioare. Mi-au amorțit picioarele, în jos nu le mai simt, am pareză la nivelul coapselor care mă face să nu am echilibru, amețesc.

Nu mai pot să merg singur. Noaptea cad, nu pot să merg la baie. Nu pot să fac nici baie în cadă! Am căzut prin casă de 4-5 ori! Numai Salvarea îmi mai intră în ultima vreme în casă!”, a declarat acesta la Kanal D.

ADVERTISEMENT