Fotbal international

Maradona, atac la fostul secund de la naţionala Argentinei. Acesta l-a criticat pe Leo Messi

06.09.2018 | 12:33
Maradona atac la fostul secund de la nationala Argentinei Acesta la criticat pe Leo Messi

Poate cel mai mare jucător din istoria fotbalului argentinian şi la concurenţă cu brazilianul Pele pentru titlul de jucătorul all time, Diego Maradona a declanşat un atac la adresa fostului său secund la echipa naţională a Argentinei, Alejandro Mancuso. Conflictul s-a declanşat ca urmare a faptului că Mancuso a îndrăznit să îl critice pe Leo Messi, care este marea febleţe a lui Il Pibe d’Oro şi cine spune vreun cuvânt nelalocul lui intră în colimatorul lui Diego. 

Maradona, conflict cu fostul său secund la națională. Maradona nu suportă nici un atac la adresa lui Messi, pe care l-a apărat întotdeauna
Maradona, conflict cu fostul său secund la națională. Maradona nu suportă nici un atac la adresa lui Messi

“Voi credeți că dacă Messi făcea echipa, ar fi jucat Acuña sau Meza? Imposibil! Messi nici nu-i cunoștea. Dacă Messi face echipa, de ce n-au jucat Di Maria, Higuain, Biglia etc?Messi  nu impune jucători la națională, el are alte defecte. Un exemplu ar fi că uneori e deprimat și nu se știe de ce. Alteori e complet absent, dar asta e o problemă a noastră. Când Diego l-a întrebat pe Messi cu cine i-ar plăcea să joace alături, Leo i-a zis să nu-l mai întrebe niciodată așa ceva pentru că lui îi e indiferent, poate juca alături de oricine”

Maradona, atac la fostul său secund. Au ajuns în tribunal

Maradona nu a întârziat să îi răspundă fostului său secund, cu care, de altminteri, se află în relaţii foarte tensionate, care au mers în 2015 până la acţionarea în instanţă pe teritoriul Argentinei.

“Din moment ce Mancuso spune că Messi e deprimat, ar trebui să-l întrebăm dacă el nu era deprimat la 4-0 pentru Germania și el se lăfăia în banii câștigați în China pentru că l-a trădat pe Maradona”.

Mancuso a fost condamnat, în 2012, în China, după ce Maradona l-a acuzat că i-a falsificat semnătura și i-a folosit drepturile de imagine fără să aibă permisiunea sa.  Mancuso a fost nevoit să plătească jumătate de milion de dolari.

Messi îi ţine pe toţi în suspans până va decide dacă va continua la echipa naţională

Cu toate acestea există destule voci care susţin că, la fel ca la Barcelona, Leo Messi are un cuvânt greu de spus în privinţa celor care trebuie cumpăraţi (la Barca) sau aduşi la echipa naţională. Astfel, despre neconvocarea celui mai în formă atacant argentinian la turneul final al CM din Rusia, atacantul lui Inter, Mauro Icardi, s-a speculat intens şi înainte, în timpul şi după Mondial că acesta nu se află în graţiile lui Messi, motiv pentru care selecţionerul de atunci, Jorge Sampaoli, ar fi decis să nu îl  convoace. Iar rezultatele au fost dezamăgitoare, Argentina, cu un Messi obosit şi fără chef, ieşind din cursă încă din optimi, la capătul celui mai frumos meci al turneului final din Rusia, pierdut cu 4-3 în faţa viitoarei campioane a lumii, Franţa.

Deocamdată Messi a anunţat că nu mai vine în 2018 la echipa naţională şi atât a trebuit ca să apară speculaţii pe ideea că Leo ar fi tentat să se retragă definitiv de la naţională, mai ales că niciodată Messi la Argentina nu s-a ridicat la nivelul prestaţiilor de la formaţia de club, lucru de care a şi fost acuzat atât de fani cât şi de o parte a presei. Starul Barcelonei nu a dat însă nici un răspuns ferm, care să facă lumină în acest caz, lăsând momentan lucrurile în suspans din acest punct de vedere.