Fotbal international

Maradona atacat dur de un antrenor din S.U.A.: “E un om bolnav! Mai bine îi recomandau un medic”

15.09.2018 | 16:13
Maradona atacat dur de un antrenor din SUA E un om bolnav Mai bine ii recomandau un medic
ADVERTISEMENT

Jose Luis Sanchez, antrenorul celor de la Las Vegas Lights, l-a atacat dur pe Diego Maradona, dar şi decizia mexicanilor de la Dorados de Sinaloa de a-l angaja. Tehnicianul i-a acuzat pe şefii echipei mexicane că profită de fostul star argentinian şi a făcut câteva recomandări în ceea ce priveşte viaţa lui Maradona.

“Maradona nu va face nimic la Dorados. Nu pentru că nu ştie, ci pentru că nu poate. E un om bolnav şi nu-şi dau seama nici cei care îl angajează, nici rudele lui. În loc să-i ofere un contract, marile cluburi ale lumii ar trebui să-l ajute să se facă bine. E o fiinţă umană, nu e o maşină, dar unii profită de el. Această mutare nu va funcţiona pentru că Maradona nu se simte bine. Îl vor concedia, pentru că el e bolnav. Va reveni la vechile obiceiuri cu care acest domn este obişnuit. Nu poţi lua un om să profiţi de el, asta e prostituţie”, a declarat Sola la ESPN, referirea fiind şi la problemele legate de droguri avute de Maradona.

ADVERTISEMENT

Maradona a preluat echipa mexicană în această lună

Carismaticul sud-american a devenit în această vară preşedintele celor de le Brest, dar acest lucru nu l-a mulţumit în totalitate şi a decis să înceapă munca de antrenor la formaţia din liga a 2-a din Mexic.

„Nu am venit pentru o plimbare, nu am venit în vacanţă. Am venit să muncim, am venit să dau totul şi să ajutăm echipa”, a spus Maradona la prezentarea oficială la noua echipă. Şefii clubului au profitat rapid de aducerea fostului mare internaţional argentinian şi au pus în vânzare tricouri cu numărul 10 şi numele la Maradona în magazinul oficial.

ADVERTISEMENT

Maradona a ajuns la  Dorados de Sinaloa şi cu ajutorul lui Antonio Mohamed, fost antrenor al lui Monterrey, iar Sola l-a criticat şi pe acesta: Dacă Mohamed ar fi cu adevărat prietenul său şi ar vrea să-l ajute, i-ar recomanda un spital înainte să-i ofere o echipă în Mexic. Dar fiecare înţelege cum vrea cuvântul prietenie”.

Noua echipă a lui Maradona nu are un palmares impozant în Mexic. Ea a devenit mai cunoscută şi prin faptul că acolo şi-a încheiat cariera de jucător Pep Guardiola. Plecat de la Barcelona, în 2001, spaniolul a trecut pe la Brescia şi AS Roma, dar şi pe la Al Ahly, în Qatar. Apoi, în ediţia 2005/2006 a evoluat la Dorados de Sinaloa, formaţie antrenată de prietenul său Juan Manuel Lillo. Pentru formaţia mexicană Guardiola a disputat 20 de meciuri, marcând două goluri.

”Mă simt în cel mai bun moment al vieţii mele! Vreau să dau celor de la Dorados ceea ce am pierdut când am fost bolnav timp de 14 ani”, a spus argentinianul, care n-a pierdut timpul aiurea. Potrivit secundului său, Luis Islas, de asemenea campion mondial în 1986, Maradona a vizionat casete cu meciurile noii sale formaţii în cele două zile petrecute în localitatea din nord-vestul Mexicului.