Maradona dă vina pe președintele Argentinei pentru violențele de la River – Boca: “E deplorabil”

Claudiu Surmei   
în Fotbal international
25/11/2018, 10:41
Maradona dă vina pe președintele Argentinei pentru violențele de la River – Boca: “E deplorabil” GALERIE FOTO
Maradona dă vina pe președintele Argentinei pentru violențele de la River - Boca

Diego Maradona nu a rămas indiferent după incidentele de dinaintea meciului River Plate – Boca Juniors, din finala Copa Libertadores, când fanii gazdelor au atacat cu pietre autocarul celor de la Boca, rănind mai mulți jucători. Fostul campion mondial a dat vina pe președintele Argentinei, Mauricio Macri, pentru situația tensionată din țară, care a dus la creșterea criminalității.

Argentina se pregătește să găzduiască Summitul G-20, la care vor participa cei mai importanți lideri ai lumii. După cele întâmplate sâmbătă în Buenos Aires, se ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea autorităților din capitala Argentinei de a asigura buna desfășurare a evenimentului. Fost jucător la Buca Juniors și fan înfocat al clubului din cartierul La Boca, Diego Maradona dă vina pe președintele Argentinei pentru situația de dinaintea finalei Copa Libertadores.

Maradona dă vina pe președintele Argentinei pentru violențele de la River – Boca

“Ceea ce s-a întâmplat în țara mea este deplorabil. Președintele a prostit pe toată lumea că va schimba aceste lucruri dacă va fi votat și acum suntem mai rău ca înainte. Ceea ce face Mauricio Macri este cel mai grav lucru din istoria Argentinei. Îți e groază să mai intri pe teren, sunt jafuri peste tot, dar asta este schimbarea pentru care lumea a votat”, a declarat Maradona în cadrul unei conferințe de presă în care nici guvernul argentinian nu a scăpat de criticile lui.

Meciul River – Boca a fost reprogramat pentru duminică, la ora 22.00, însă polițiștii din Buenos Aires refuză să asigure stadionul El Monumental, după incidentele de sâmbătă. În aceste condiții, este posibil ca partida să nu se dispute nici duminică seara. Autoritățile argentiniene au anunțat că 56 de persoane au fost reținute în urma violențelor provocate de fanii lui River Plate. Aceștia au atacat autocarul care îi transporta pe jucătorii lui Boca Juniors, s-au bătut cu rivalii, cu forțele de ordine, dar și între ei, au vandalizat mașini și au comis jafuri.

Închide ×