Fotbal international

Maradona, laude pe Facebook pentru Hagi: „Cum poate spune cineva că nu am avut rivali în epoca mea?”

25.03.2019 | 22:26
Maradona laude pe Facebook pentru Hagi Cum poate spune cineva ca nu am avut rivali in epoca mea

Diego Armando Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria acestui sport, a publicat pe pagina sa oficială de Facebook o listă a tuturor adversarilor de clasă mondială pe care i-a întâlnit în cariera sa, iar Gică Hagi e în frunte. 

Maradona, laude pe Facebook pentru Hagi

Maradona s-a supărat pe cei care au spus că argentinianul nu a avut adversari pe măsură în epoca sa, așa că a publicat o listă a tuturor numelor grele din acea perioadă: „Ei și mulți alții. Respectul și recunoștința mea pentru toți” – a scris Maradona. Pe listă apare și Gheorghe Hagi.

Hagi și Maradona au fost adversari în partida Argentina – România, disputată în grupele Cupei Mondiale din 1990 și încheiată la egalitate, scor 1-1. România părăsea turneul în faza grupelor la acea ediție, în timp ce Argentina ajungea până în finală.

¿Cómo alguien puede decir que yo no tenía rivales en mi época? Yo jugaba contra estos cracks: Baggio, VanBasten,…

Gepostet von Diego Maradona am Montag, 25. März 2019

Hagi strălucea însă patru ani mai târziu la Campionatul Mondial din SUA, când ajungea alături de naționala României până în faza sferturilor de finală. În optimi, România a eliminat tocmai Argentina, pentru care Maradona nu a evoluat însă. În urmă cu doi ani, Maradona i-a făcut o urare lui Hagi pe Facebook de ziua sa.

Diego Maradona a făcut parte din echipa Argentinei care câștiga Campionatul Mondial din 1986, turneul în urma căruia a devenit un zeu pentru argentinieni. De altfel, deși Messi este cotat de majoritatea specialiștilor cel mai bun fotbalist din istorie, în Argentina părerile sunt împărțite. Fanii „Pumelor” nu uită trofeul adus de Maradona, dar și dezamăgirile pe care le-au trăit cu Messi în echipă. Argentina nu a câștigat niciun trofeu major cu Lionel Messi, pierzând de trei ori finala Copei America. Starul Barcelonei are o nouă oportunitate să aducă un trofeu în această vară, când Copa America se va disputa tocmai pe terenul eternei rivale Brazilia.