Fotbal international

Maradona, neaşteptat de sincer: “Cu VAR eram arestat pentru acel gol”

01.06.2018 | 15:55
Maradona, neașteptat de sincer. "Cu VAR aş fi fost şi arestat pentru acel gol cu mâna"

Diego Maradona este neaşteptat de sincer când rememorează celebrul gol marcat cu mâna, şi cu cu capul, în sfertul de finală al CM 1986, în Mexic, înscris englezului Peter Shilton. Argentina s-a impus cu 2-1, dublă a lui Maradona, al doilea gol fiind una dintre capodoperele din istoria mondialelor, slalom de la mijlocul terenului pe lângă cinci adversari.

Însă, aşa cum era de aşteptat, nu al doilea gol al acelui meci a rămas în istorie, ci primul, înscris în mod evident cu mâna. De altminteri, portarul Shilton nu i-a iertat nici acum pe starul argentinian, de mulţi considerat jucătorul 1 all time. Shilton spune că încă aşteaptă scuze din partea trişorului Maradona, care a încălcat atunci orice urmă de fair-play.

Maradona, sincer, se bucură că atunci nu a existat VAR

Într-un interviu acordat pentru o publicaţie a unei case de pariuri, Maradona recunoaşte nonşalant faptul că a marcat cu mâna, deşi la vremea respectivă, în 1986 a susţinut tot timpul că a fost lovitură de cap. Maradona este un partizan al tehnologiei VAR în scopul eliminării fazelor dubioase, dar recunoaşte că dacă ar fi existat VAR la acel meci se putea întâmpla chiar rău pentru el.

“Am fost unul dintre cei care au votat pentru sistemul VAR… Atunci aş fi fost arestat . Pentru că nu poţi fura în faţa a 80.000 de oameni… Cu mâna stângă, am făcut “tick-tick” şi mi-am pus capul în spatele ei. Fenwick a strigat: Mâna, mâna!. Ce mână? Gol! Gol! La reverede!”.

Maradona, neașteptat de sincer după golul cu mâna în 1986. Shilton nu l-a iertat nici până acum şi aşteaptă scuzele argentinianului
Maradona, neașteptat de sincer după golul cu mâna în 1986. Shilton nu l-a iertat nici până acum