Maradona negociază preluarea unui club din Mexic. Când poate antrena din nou

Sergiu Preda    Claudiu Surmei   
în Fotbal international
06/09/2018, 18:17
Maradona negociază preluarea unui club din Mexic. Când poate antrena din nou GALERIE FOTO
Maradona negociază preluarea unui club din Mexic

Maradona negociază preluarea unui club din Mexic. Argentinianul a antrenat ultima dată la Al Fujairah, în Emiratele Arabe Unite, dar a părăsit clubul în luna aprilie a acestui an. Numit în funcția de președinte al lui Dinamo Brest, club care activează în prima ligă din Belarus, lui Maradona îi lipsește atmosfera de la firul ierbii și vrea să se întoarcă în antrenorat. S-ar putea să fie însă dificil, având în vedere că este sub contract pentru o perioadă de 3 ani cu cei de la Dinamo Brest.

Fostul campion mondial vrea să antreneze echipa mexicană de ligă secundă Dorados de Sinaloa. Potrivit jurnaliștilor de la ESPN, clubul este foarte interesat să îl aducă în Mexic pe Maradona. În cazul în care bielorușii nu vor dori să îi rezilieze contractul, clubul mexican are varianta în care poate să le ofere o sumă de bani celor de la Dinamo Brest pentru a-l lăsa pe sud-american să plece. Ar fi a 6-a echipă pe care legendarul Maradona ar antrena-o în carieră.

El Pibe D’Oro ar putea deveni antrenorul echipei Dorados de Sinaloa, club de la care s-a retras din activitatea de jucător actualul antrenor al celor de la Mancester City, Pep Guardiola, în 2006. Va avea însă foarte mult de muncă. Clubul a înregistrat 3 remize și 3 înfrângeri în actuala ediție de campionat, reușind să marcheze doar 2 goluri. Se află pe locul 13 în liga secundă din Mexic (Ascenso MX), la egalitate de puncte cu ocupanta ultimului loc, Cafetaleros.

Maradona negociază preluarea unui club din Mexic

Preluarea echipei Dorados de Sinaloa de către Maradona depinde în acest moment doar de decizia oficialilor clubului din Belarus. Argentinianul și-a început cariera de antrenor la Mandiyu de Corrientes, apoi a antrenat-o pe Racing Club, ambele cluburi activând în țara natală. A fost numit ulterior în funcția de tehnician al reprezentativei Argentinei. Între noiembrie 2008 și iulie 2010, a stat pe banca tehnică a echipei naționale în 19 partide, reușind să o califice la Campionatul Mondial din Africa de Sud 2010.

Anul următor a devenit antrenor la Al Wasl, în Emiratele Arabe Unite, însă a reușit doar 7 victorii în 22 de meciuri. A plecat de la Al Wasl în iulie 2012 și s-a mai întors în antrenorat abia după 5 ani, când a preluat-o pe Fujairah. A reușit un procentaj de victorii de 52, 3%, însă a decis să plece după un an și să preia funcția de președinte la Dinamo Brest, în Belarus.

După CM 2018, Maradona face show și în Belarus

Anul acesta Maradona a oferit din plin secvenţe şocante, cea mai tare fiind din perioada Campionatului Mondial din Rusia, atunci când i s-a făcut rău în tribune, fiind necesară intervenţia echipei medicale, iar nu puţini au fost cei care au susţinut că lui Diego i-a venit rău de la droguri, întrucât pe plexiglasul locului unde a stat s-au descoperit urme de praf alb. După scenele din Rusia, Maradona s-a dat în spectacol și în Belarus.

Faptul că se află într-o ţară cu regim dictatorial, cel al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, nu pare a-l împiedica în vreun fel pe nonconformistul Diego să ofere momente şocante prin gesturile sale. Ultimul, care s-a viralizat repede pe reţelele de socializare, s-a petrecut la Brest. Încântat de faptul că suporterii lui Dinamo i-au dedicat un cântec şi aflat, foarte probabil, în stare de ebrietate, Maradona s-a cocoţat pe o maşină, unde a executat un scurt număr de striptease de la brâu în sus.

Închide ×