Fotbal international

Maradona s-a certat cu arbitrul și a amenințat cu FIFA la al doilea meci în Mexic. Video

23.09.2018 | 13:31
Maradona s-a certat cu arbitrul și a amenințat cu FIFA

Au fost proteste, incidente și un final încins la prima înfrângere a lui Maradona pe banca mexicanilor de la Dorados de Sinaola. Argentinianul nu a avut stare la marginea terenului și i-a cerut socoteală arbitrului la finalul partidei pentru că nu a acordodat un penalty. Alebrijes Oacaxa – Dorados de Sinaola s-a terminat 1-0, gazdele evoluând în 10 jucători din minutul 80.

După victoria cu scorul de 4-1 împotriva celor de la Cafetaleros de Tapachula, Maradona a avut parte de o deplasare dură la Alebrijes Oacaxa, în runda cu numărul 9 din Ascenso MX. Meciul s-a disputat pe Estadio Instituto Tecnologico, iar scorul a fost deschis de Alfonso Sanchez în minutul 26. A fost un meci încins, iar Maradona a avut mai multe comentarii de făcut la adresa arbitrului, care a luat mai multe decizii controversate.

Centralul a lăsat jocul liber la mai multe intrări dure și a refuzat un penalty clar pentru trupa antrenată de fostul campion mondial, cu doar 7 minute înainte de final. A fost momentul în care Maradona nu a mai rezistat și a răbufnit, iar starea de nemulțumire l-a însoțit și după fluierul final, când jucătorii celor 2 echipe au avut schimburi de replici.

Maradona s-a certat cu arbitrul și a amenințat cu FIFA

Dorados de Sinaola a fost foarte aproape să dea lovitura pe final, când Vinicio Angulo, ecuadorianul care a marcat de 3 ori în ultima partidă, a trimis defectuos, mingea a atins mâna unui jucător de la Alebrijes Oacaxa, dar arbitrul a decis să nu acorde penalty. Fluierul de final l-a găsit în teren pe Maradona. Sud-americanul i-a cerut socoteală arbitrului, iar discuția i-a prins și pe jucători, dar și pe oficiali. S-au aruncat cuvinte de ambele părți chiar și pe drumul spre vestiare, iar situația a fost la un pas să degenereze.

“Nu îmi place să vorbesc despre arbitri, dar partida ar fi fost excepțională dacă am fi avut un arbitru bun. Nu îmi place violența în fotbal, nu îmi place ce s-a întâmplat după meci. O să trimit o informare către FIFA. În această seară nu, dar mâine dimineață sigur o scriu și o trimit. Nu se poate așa ceva”, a declarat Maradona la conferința de presă organizată după meci.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri