Fotbal international

Maradona va avea un muzeu dedicat lui: ”Sunt încântat că pot să-i îndeplinesc dorința”

12.12.2020 | 18:58
Maradona va avea un muzeu dedicat lui Sunt incantat ca pot sai indeplinesc dorinta
ADVERTISEMENT

Cel mai bun fotbalist din istorie va avea un muzeu. Ideea este a lui Boby Chemmanur un bijutier care este artizanul venirii fostului fotbalist argentinian în India, acum opt ani, la Kerala. 

El vrea să pună în muzeu o statuie cu acea ”Mână a lui Dumnezeu”, care să-l înfățișeze pe Maradona exact atunci când a înscris acel gol contra Angliei, de la sferturile Cupei Mondiale din 1986, când argentinienii au câștigat trofeul.

ADVERTISEMENT

Amplasamentul muzeului va fi în India, la Kolkata sau Kerala. “Muzeul reprezintă tributul meu pentru Maradona.

”Mâna lui Dumnezeu” va fi exponatul principal

Va fi un adevărat magazin de informații legate de măreția jucătorului și de fotbalul său. Va funcționa ca un centru de divertisment la standarde internaționale”, a spus bijutierul Boby Chemmanur, care zice că i-a oferit fostului fotbalist argentinian o statuie de aur, în miniatură, acum ceva ani, ca prețuire pentru amiciția lor, care a debutat în urmă cu nouă ani, în Dubai.

ADVERTISEMENT

Bijutierul a inaugurat un fel de showroom cu argentinianul în Dubai. Totodată, un alt showroom a fost inaugurat în India, în urmă cu opt ani.

“Pentru că a acceptat-o, asta înseamnă că starul fotbalului și-a exprimat dorința de a vedea o sculptură a sa în mărime naturală cu “Mâna lui Dumnezeu”. Sunt extrem de încântat că pot să-i îndeplinesc dorința lui Maradona”, a spus bijutierul.

ADVERTISEMENT

Echipele din cariera lui Maradona

Fostul jucător argentinian este ambasador al firmei pe care o conduce Chemmanur, din anul 2018. Diego Maradona a încetat din viață la 25 noiembrie, la câteva zile după ce  a suferit o operație pe creier. Chiar dacă a părăsit spitalul și arăta bine, Maradona a decedat din cauza unui stop cardiac. Maradona a evoluat de-a lungul timpului la Argentinos, Boca Juniors, FC Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell’s.

Argentinianul suferea de depresie, dar și de dependență de alcool. După ce a fost operat, el era în locuința sa din Tigre, în îngrijirea familiei.

ADVERTISEMENT

La un moment dat a început să se simtă rău. Imediat au fost solicitate mai multe salvări, care i-au acordat ajutor la fața locului, dar argentinianul a murit. S-a deschis o anchetă în cazul morții fostului mare fotbalist argentinian. Și Napoli îi va aduce un omagiu lui Maradona. Echipa italiană va schimba numele stadionului.

 

ADVERTISEMENT