Sport

Ecranizarea vieții lui El Pibe de Oro, succes internațional. Serialul „Maradona: Blessed Dream”, peste Bridgerton și Money Heist Four

Sex, droguri și controverse sunt ingredientele serialului ”Maradona: Blessed Dream”. Un hit în Argentina, filmul a debutat cu audiențe record pe Amazon Prime la un an de la dispariția legendei fotbalului.
23.11.2021 | 12:06
Ecranizarea vietii lui El Pibe de Oro succes international Serialul Maradona Blessed Dream peste Bridgerton si Money Heist Four
Serialul ”Maradona: Blessed dream” are 10 episoade și este difuzat în 140 de țări de la sfârșitul lunii octombrie. Credit foto: Amazon
ADVERTISEMENT

După dispariția legendarului Maradona, anul trecut, pe 25 noiembrie, Amazon Prime a pus la cale un proiect special. Un serial care să scoată la iveală viața lui Diego. Copilăria la Buenos Aires, drumul său în fotbal, de la primii pași, la titlul cu Napoli sau triumful cu Argentina, la Mondialul din Mexic.

Maradona film Amazon
Maradona: Blessed Dream, serialul realizat de Amazon, este un mare succes de la primele sale episoade. Sursa: twitter Amazon Prime Video Sport

Dar și, în egală măsură, ”Maradona: Blessed Dream”, este o incursiune în tumultoasa viață din afara terenului a lui El Pibe de Oro. Condimentată cu sex, alcool și droguri, și plină de controverse. Unele deja ultra-mediatizate, altele, devoalate recent. Precum episoadele de la Havana, din 2001, povestite în fața judecătorilor, de o fostă amantă, Mavys Alvarez.

ADVERTISEMENT

Trailerul și primul episod din serialul despre Maradona, un hit de audiență

”Maradona: Blessed Dream” este difuzat de Amazon Prime și este, spun realizatorii, ”inspirat din fapte adevărate, cu unele elemente create pentru dramatizare”.

Serialul cu 10 episoade a fost filmat timp de 154 de zile, de-a lungul a zece luni, folosindu-se 100 de locații din cinci țări. A debutat mai întâi în Argentina, pe Canal 9, bucurându-se de un succes imens.

ADVERTISEMENT

Iar de când s-a mutat la Prime, a ajuns la publicul din 240 de țări din întreaga lume. Cu rezultate asemănătoare. Un exemplu este faptul că trailerul oficial a fost vizionat de aproximativ 14 milioane de oameni.

O cifră cu care a depășit substanțial seriale de mare succes, precum ”Bridgerton” sau partea a patra din ”Money Heist”.

ADVERTISEMENT

Juan Palomino în rolul lui El Pibe de Oro

Serialul scoate la iveală culisele vieții lui Maradona. Relațiile fostului fotbalist, inclusiv căsătoria cu Claudia Villafane, condimentate cu scene de sex sălbatic, dar și momente emoționante.

Nu lipsește nici bătălia lui Diego cu dependența de droguri. De fapt, prima scenă îl prezintă pe Diego, în vârstă de 40 de ani, supraponderal, prăbușindu-se din cauza unei supradoze de droguri în 2000.

ADVERTISEMENT

Dar și, la polul opus, latura lui generoasă. Spre exemplu, primul episod se încheie cu un tânăr de 15 ani, Maradona, care își mută familia într-o casă nouă după ce a devenit cel mai tânăr jucător din prima divizie din Argentina.

Juan Palomino este cel care-l interpretează pe Maradona. Filmul are în distribuție multe dintre numele mari ale cinematografiei argentiniene, precum Nazareno Casero (care îl joacă în perioada de tinerețe), ori Julieta Cardinali, cea care interpretează rolul Claudiei.

Teama sa cea mare, fără temei

Diego Armando Maradona, supranumit El Pibe de Oro, s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020, în urma unui stop cardio-respirator suferit în locuința sa din Tigre, la doar două săptămâni după intervenția chirurgicală prin care i-a fost îndepărtat un hematom subdural (cheag de sânge) localizat la nivelul creierului.

De-a lungul carierei, „El Pibe D’oro” a evoluat pentru Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell’s (1993-1994). A marcat nu mai puțin de 312 goluri și a bifat 91 de selecții în naționala Argentinei, performanțe încununate cu trofeul Cupei Mondiale, cucerit în 1986.

Cu mai puțin de o lună înaintea morții, la aniversarea a 60 de ani, spunea că teama sa cea mai mare este că va pierde dragostea fanilor. Succesul serialului care-i ecranizează viața demonstrează că neliniștea sa era fără temei.

ADVERTISEMENT