News

Maraton al vaccinării, organizat la București în perioada 7-9 mai. Valeriu Gheorghiță, anunț oficial

25.04.2021 | 10:09
Maraton al vaccinarii organizat la Bucuresti in perioada 79 mai Valeriu Gheorghita anunt oficial
ADVERTISEMENT

Bucureștiul va avea parte de propriul maraton al vaccinării împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, care a precizat că acțiunea se va desfășura în cel de-al doilea weekend al lunii mai.

Maraton al vaccinării, organizat la București în perioada 7-9 mai. Valeriu Gheorghiță, anunț oficial

Acțiunea de la București va fi similară maratonului organizat zilele acestea la Timișoara, unde până duminică la ora 10:00, fuseseră vaccinate peste 4.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță a anunțat că evenimente similare celui de la Timișoara vor fi organizate și în alte orașe. Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, rectorii universităților de medicină și farmacie din România cu care a discutat deja și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical și a corpului academic.

Astfel,  un prim maraton a fost deja programat pentru prima jumătate a lunii mai, în Capitală.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti. Foarte probabil, locațiile vor fi două: la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Medicul a precizat că la maratonul de la Bucureşti se va putea vaccina oricine, indiferent unde are domiciliul.

„Cu siguranță este un eveniment care, așa cum am observat la Timișoara, este așteptat de multă lume, pentru că realmente sunt persoane care, din comoditate, nu intră pe platformă să se programeze, sunt persoane care nu se descurcă să intre pe platformă și atunci cred că flexibilitatea și adaptabilitatea la situația reală trebuie să fie în momentul de față extrem de importantă”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește rapelul pentru cei care se vaccinează în cadrul acestor vaccinări de tip maraton, medicul a precizat că se vor organiza evenimente similare, la trei săptămâni în cazul celor în care se folosește serul Pfizer, iar cei care nu se pot prezenta la maraton pot face rapelul în centrele care folosesc același tip de vaccin.

A suscitat interes și primul centru de vaccinare drive-through, organizat în municipiul Deva, unde sâmbătă au fost vaccinate 600 de persoane, a adăugat Gheorghiță.

ADVERTISEMENT