Sport

Maratonul din Liga Florilor continuă în ajun de Paște! Minaur câştigă derby-ul cu Vâlcea şi rămâne în lupta la titlu

01.05.2021 | 17:32
Maratonul din Liga Florilor continua in ajun de Paste Minaur castiga derbyul cu Valcea si ramane in lupta la titlu
ADVERTISEMENT

În Ajun de Paște continuă maratonul din Liga Florilor. Sâmbătă este programat derby-ul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Minaur Baia Mare, principalele urmăritoare ale liderului CSM București. “Tigroaicele” s-au chinuit cu Zalăul, dar au învins în cele din urmă cu 29-27.


UPDATE, 1 mai, ora 17:32. Minaur Baia Mare câştigă derby-ul rundei după un meci pasionant cu SCM Râmnicu Vâlcea, scor 32-31. Echipa lui Costică Buceschi rămâne în cursa pentru titlu cu CSM Bucureşti, cele două formaţii fiind despărţite de 3 puncte. S-a înregistrat acelaşi scor ca în meciul tur, fiind până în acest moment cel mai spectaculos meci din retur.

ADVERTISEMENT

Pentru Minaur Baia Mare este o injecţie de moral înainte de turneul Final Four din EHF European League din weekendul viitor. Echipa maramureşeană va găzdui competiţia la care vor mai participa Nantes, Siofok şi Ilkast.

Clasament: 


Adi Vasile: “Cred că atunci când joci împotriva echipei pe care o antrenează domnul Tadici e foarte clar că trebuie să joci împotriva unei echipe care joacă un fel de handbal-rugby”

UPDATE, 1 mai, ora 14:45. Meciul dintre Zalău și CSM București nu s-a încheiat la fluierul final al arbitrului. După meci, Gheorghe Tadici și Adi Vasile și-au aruncat cuvinte grele imediat după meci:

ADVERTISEMENT

“E o victorie muncită până la ultima fază. Cred că atunci când joci împotriva echipei pe care o antrenează domnul Tadici e foarte clar că trebuie să joci împotriva unei echipe care joacă un fel de handbal-rugby și trebuie să fii pregătit tot timpul pentru niște atacuri foarte lungi, pentru niște jucătoare care se sacrifică aproape la fiecare fază să încerce să dea gol.

Și deși situația asta sună foarte bine, sună și foarte trist, pentru că, pentru mine, handbalul care se joacă astfel este mort la nivel internațional și ca și calitate suntem foarte slabi, însă ca nivel de motivare și ambiție este un lucru foarte bun. Revenind, a fost o victorie muncită, în care a trebuit să trecem prin multe stări, să dăm dovada valorii și maturității noastre ca să câștigăm acest meci”, a spus Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

Tadici: “Nu pot să cobor la nivelul unuia care până acum n-a făcut absolut nimic în handbal, nu a câștigat nimic”

Replica lui Gheorghe Tadici a venit imediat: ”S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple. Din cauza faptului că nu sunt lăsați să mai și piardă, măcar atunci când merită, au probleme în Liga Campionilor. O asemenea echipă, cu selecție de la cinci echipe naționale plătite regește să aibă obiectiv campionatul?

Cred că Liga Națională ar trebui să se împartă în două – cele 4-5 echipe sau câte or fi cu contractele astea nesimțite de la 6000 de euro în sus și a doua ligă, cu pălmașii care lucrează pe salarii până în 3000 de euro. Reiterez faptul că nu se găsesc resurse pentru pensionari, însă se găsesc pe la primării și consilii județene sume din astea fabuloase, de zeci de milioane de euro și pentru ce ? Ca să pregătim jucătoarele altor echipe naționale.

ADVERTISEMENT

Ați văzut-o cumva azi în teren pe Bazaliu, că eu nu-mi aduc aminte ? O jucătoare care e terminată, în loc să fie o a doua Cristina Neagu, sau un vârf care să ajute echipa noastră națională. Câte din jucătoarele lor sub 23 de ani au fost azi în teren ? Niciuna, vă spun eu. Noi jucăm handbal-rugby ?

Nu pot să cobor la nivelul unuia care până acum n-a făcut absolut nimic în handbal, nu a câștigat nimic. Să vă spun ceva, dacă el ar fi fost antrenor la echipa mea, poate că nu retrograda de pe ultimul loc, dar sigur retrograda, nu numai el ci și alți așa-ziși antrenori de contracte mari, dar cărora le tremură picioarele în situații dificile și trebuie să le spună jucătoarele ce să facă. Chiar dacă se mai naște o dată, Adrian Vasile nu va putea să obțină nici măcar 50% din performanțele mele”, a spus Tadici, conform Handbal Mania.


Handbalistele au fost nevoite să joace patru etape în această săptămână, în turneul de la Bistrița. Returul se va disputa într-un sistem turbo cu 15 etape programate în 39 de zile, iar misiunea se anunță una dificilă pentru toate echipele.

Maratonul din Liga Florilor continuă în ajun de Paște! CSM București, victorie dificilă cu Zalău

CSM București a scăpat “teafără” de prima parte a acestui maraton, reușind să obțină toate punctele în cele 4 etape: 29-21 cu Gloria Buzău, 32-17 cu Activ Prahova Ploiești, 31-18 cu CSM Galați și, în cele din urmă 29-27 cu HC Zalău.

Ultimul meci a fost unul teribil pentru echipa lui Adi Vasile. Trupa antrenată de Gheorghe Tadici a făcut joc foarte bun, reușind să intre la cabine cu trei goluri avans: 15-12. “Tigroaicele” au reușit după pauză să restabilească rapid egalitatea, însă Zalăul a rezistat și s-a jucat de la egal la egal până în ultimul minut când un gol al Cristinei Neagu a calmat spiritele în tabăra CSM-ului.

Sâmbătă se joacă derby-ul Minaur Baia Mare – SCM Râmnicu Vâlcea

Sâmbătă de la ora 16:00 se joacă derby-ul dintre Minaur Baia Mare și SCM Râmnicu Vâlcea, cele două contracandidate la titlu ale “tigroaicelor”. În tur, Minaur s-a impus cu 32-31 la capătul unui meci foarte strâns.

Echipa lui Costică Buceschi are un program infernal în această perioadă. Pe lângă etapele care se succed la un interval de două zile, Minaur este calificată în turneul Final Four din EHF European League, competiție care se dispută la Baia Mare în weekendul 8-9 mai.

Cu victoria în fața Zalăului, CSM București s-a desprins la 6 puncte de Minaur Baia Mare, care poate reface diferența de trei puncte cu o victorie în derby. Însă, va avea o confruntare foarte dificilă în fața echipei lui Florentin Pera.

Trei echipe în lupta pentru titlu!

Cele trei formații s-au desprins în fruntea plutonului, cu CSM București având prima șansă la titlu. Însă, pentru “tigroaice” vor urma confruntările și mai dificile în condițiile în care în această săptămână nu au jucat împotriva contracandidatelor.

Maratonul din Liga Națională continuă săptămâna viitoare la Turda, unde sunt programate etapele 20 și 21. Campionatul este programat să se încheie pe data de 3 iunie cu un turneu în Sala Polivalentă din București.

Rezultatele etapei în Liga Națională: 

  • CSM Galați – Măgura Cisnădie 20-29
  • Zalău – CSM București 27-29
  • Rapid – Dunărea Brăila 29-24
  • CSM Slatina – Gloria Bistrița 23-24
  • Gloria Buzău – SCM Craiova 23-19
  • Minaur Baia Mare – SCM Râmnicu Vâlcea 31-30
  • Activ Prahova Ploiești – U Cluj

 

 

  • 2 puncte a pierdut CSM București în acest campionat, în egalul cu U Cluj
  • 9 este locul ocupat de HC Zalău în clasament

 

ADVERTISEMENT