News

Maratonul vaccinării din Capitală, la final. Peste 20.000 de persoane imunizate: ”Este peste așteptările noastre”

10.05.2021 | 09:57
Maratonul vaccinarii din Capitala la final Peste 20000 de persoane imunizate Este peste asteptarile noastre
ADVERTISEMENT

Maratonul vaccinării din Capitală a ajuns la final. De vineri, 7 mai ora 16:00, până luni 10 mai ora 8.00, peste 20.000 de persoane au fost imunizate, mult peste așteptările organizatorilor.

Acest amplu proces de vaccinare contra COVID-19 s-a desfășurat în acest weekend la Biblioteca Națională a României și la Sala Palatului.

ADVERTISEMENT

Inițial, un număr de circa 1.200 de voluntari, 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenți au participat la maratonul vaccinării anti-COVID. Ulterior, acesta a crescut din cauza solicitărilor.

Maratonul vaccinării din Capitală s-a încheiat. Peste 20.000 de cetățeni s-au imunizat

Luni dimineață, la ora 8.00, maratonul vaccinării din București, care a debutat vineri la ora 16.00, s-a încheiat. Potrivit organizatorilor, în cele trei zile cu program non-stop s-au vaccinat în total peste 20.000 de oameni, în condițiile în care ținta era 10.000.

ADVERTISEMENT

”Este peste așteptările noastre. Ne bucurăm că bucureștenii și cei din jurul Bucureștiului au avut încredere în noi”, a spus pentru Digi24 rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Viorel Jinga.

Acesta a precizat că ținta inițială a autorităților era să vaccineze cel puțin 10.000 de persoane.

ADVERTISEMENT
  • 50 de puncte de vaccinare au fost deschise non-stop.
  • 20.360 de persoane: numărul exact al imunizărilor din Capitală de la maraton

Despre demersul acțiunii de imunizare, Jinga a mai precizat că mulți dintre cei care au venit să se vaccineze aveau comorbidități și istoric de reacții alergice, dar că nu au fost înregistrate cazuri de reacții adverse deosebite în urma vaccinării.

ADVERTISEMENT

Numărul de voluntari de la maratonul vaccinării, suplimentat

Într-o primă fază, la maratonul de vaccinare au participat 1.200 de voluntari, dar din cauza fluxului mare de oameni au mai fost chemați voluntari de pe listele de rezervă.

Astfel, au fost implicați în maraton 1.349 de voluntari – 500 de studenți, 300 de asistenți medicali, iar restul medici specialiști, primari, rezidenți.

”La un moment dat, a fost un flux atât de mare, încât am zis să nu se stea mult la coadă – și în general nu s-a stat mai mult de 15 minute – și la o simplă chemare pe WhatsApp ne-am trezit cu foarte mulți rezidenți pe care a trebuit să-i trimitem și acasă la un moment dat, fiind foarte mulți”, a mai spus Jinga pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT