News

Maratonul vaccinării începe vineri la București. Nicușor Dan anunță schimbări în circulația autobuzelor

06.05.2021 | 23:00
Maratonul vaccinarii incepe vineri la Bucuresti Nicusor Dan anunta schimbari in circulatia autobuzelor
ADVERTISEMENT

Vineri, 7 mai, debutează maratonul vaccinării în Capitală. În 50 de puncte de vaccinare deschise non-stop, bucureștenii se vor putea imuniza fără programare. De asemenea, circulația autobuzelor se va adapta evenimentului, anunță primarul Nicușor Dan.

Bucureștiul, orașul cu cel mai mare procent de persoane imunizate anti-Covid, intensifică această campanie care vizează revenirea la normalitate.

ADVERTISEMENT

Un maraton de vaccinare va avea loc în perioada 7-9 mai, la Biblioteca Națională a României și la Sala Palatului, anunță ministerul Culturii.

Vineri începe maratonul vaccinării la București

Maratonul vaccinării din București începe vineri la ora 16.00 și se va încheia luni la ora 8.00, interval în care se va putea vaccina anti-COVID orice persoană care dorește, fără programare.

ADVERTISEMENT

Cabinetele de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din Capitală sau alte localități, doar cu buletinul.

Un număr de circa 1.200 de voluntari, 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi vor participa la maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Biblioteca Națională a României și la Sala Palatului.

ADVERTISEMENT

”Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, și până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Națională din București are loc Maratonul de Vaccinare – Ediția București, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Cele 10 cabinete de vaccinare pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din București sau alte localități, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

ADVERTISEMENT

Maratonul bucureștean include și Sala Palatului și cuprinde 50 de cabinete de vaccinare, în care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech, și 1200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea unui număr crescut de persoane să se vaccineze”, transmite ministerul Culturii pe Facebook.

Primarul Nicușor Dan: ”Circulația autobuzelor va fi extinsă noaptea pentru maratonul vaccinării”

Edilul Nicușor Dan a anunțat că, împreună cu STB, a convenit să extindă și noaptea circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368, pentru a facilita transportul bucureștenilor la centrele de vaccinare și înapoi spre casă.

”Peste exact 24 de ore, adică vineri la ora 16,00, începe maratonul vaccinării în Bucureşti. Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davilla’, Primăria Capitalei şi ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locaţii centrale din Capitală – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16,00 şi până luni la ora 8,00.

Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

ADVERTISEMENT