Cele mai citite

Marc Coma şi Nani Roma, victorioşi în Raliul Dakar

Catalanii Marc Coma şi Joan „Nani” Roma au terminat Raliul Dakar victorioşi la categoriile Moto, respectiv Auto. Echipajul rus Karginov/Mokeev/Deviatchin (Kamaz) a obţinut victoria la Camioane,...
Autor: Marius Băcilă | 20.01.2014 | 12:22
Marc Coma şi Nani Roma, victorioşi în Raliul Dakar

Catalanii Marc Coma şi Joan „Nani” Roma au terminat Raliul Dakar victorioşi la categoriile Moto, respectiv Auto. Echipajul rus Karginov/Mokeev/Deviatchin (Kamaz) a obţinut victoria la Camioane, iar chileanul Casale a cîştigat la Quaduri.

La categoria Moto, lucrurile erau în mare parte aranjate pentru Marc Coma, care avea un avans de aproape două ore faţă de cel mai apropiat rival, Jordi Viladoms. Doar că acest rival era de fapt chiar locotenentul său din echipa KTM, un rider al cărui principal scop era să îl ajute pe Coma în orice situaţie. Aşa că cel mai apropiat adversar propriu-zis al lui Coma era francezul Olivier Pain (Yamaha), care, printr-un pilotaj constant, fără greşeli, reuşise să se menţină pe poziţia a treia a clasamentului provizioriu. Aici se dădea cea mai interesantă bătălie a categoriei Moto, Cyril Despres încercînd din răsputeri să îl ajungă pe Pain. Despres nu a reuşit în cele din urmă, aşa că podiumul final a fost format din Coma, Viladoms şi Pain.
La categoria Auto, Peterhansel a urmat ordinele de echipă, oprind atacurile asupra coechipierului său, Nani Roma, şi facilitîndu-i acestuia drumul spre victoria finală. Peterhansel trăsese tare cu două zile în urmă, în ciuda ordinelor de echipă, încercînd să se erijeze în cîştigătorul moral al acestei ediţii. Chiar a reuşit, în ochii multora. Podiumul a fost completat de Nasser Al-Attiyah. Astfel, toate maşinile de pe podium sunt MINI ale echipei XM Raid. Al-Attiyah se bucură de podium, dar a declarat că nu poate să nu se gîndească la ora de penalizare pe care a primit-o cu cîteva zile în urmă, cînd a ratat un waypoint. Cu această oră de penalizare, pilotul din Qatar a terminat raliul la 56 de minute de cîştigător.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!