Marc Marquez este noul campion mondial la MotoGP! Ibericul a luptat până în ultima etapă cu Dovizioso pentru titlu

Marian Popovici   
in Sporturi
12/11/2017, 16:56
Marc Marquez este noul campion mondial la MotoGP! Ibericul a luptat până în ultima etapă cu Dovizioso pentru titlu

Marc Marquez şi Andrea Dovizioso au fost despărţiţi de 21 de puncte înaintea ultimei curse a sezonului de MotoGP. Totul se decidea la Valencia, însă ibericul trebuia doar să nu greşească, el fiind mare favorit să obţină al 4-lea său titlu mondial. 

Marquez a reuşit o performanţă foarte bună încă din calificări, care i-a conferit şi un avantaj moral înaintea cursei. Dovizioso a dat totul, însă cursa pentru titlul mondial s-a încheiat în momentul în care pilotul italian de la Ducati a fost forţat să abandoneze. 

Marquez, cel mai tânăr cvadruplu campion mondial 

Cursa a fost câştigată de coechipierul lui Marquez, Dani Pedrosa, iar pe locul doi a încheiat Johann Zarco. Marc Marquez a rulat la siguranţă şi a încheiat cursa de la Valencia pe locul 3, în uralele publicului iberic. 

Marc Marquez devine, la doar 24 de ani, cel mai tânăr pilot care câştigă de 4 ori titlul mondial la clasa regină. El a reuşit această performanţă în (2013, 2014, 2016 şi 2017). Marquez a fost urmat în clasamentul general de Andrea Dovizioso şi Maverick Vinales. Valentino Rossi a încheiat stagiunea pe locul 5, la 90 de puncte de învingător. 

Închide ×