Sport

Dinamo, dezavantajată clar de arbitraj în meciul cu FC Argeș: „Probabil că nu suntem foarte iubiți!”

Dinamo a înscris un gol perfect valabil împotriva lui FC Argeș, iar Marcel Bîrsan a fost protagonistul unei noi erori din Casa Pariurilor Liga 1.
21.01.2022 | 23:04
Dinamo dezavantajata clar de arbitraj in meciul cu FC Arges Probabil ca nu suntem foarte iubiti
ADVERTISEMENT
21-01-2022
20:57

Iuliu Mureșan, dezlănțuit la adresa brigăzii de arbitrii

Administratorul special al clubului Dinamo, Iuliu Mureșan, s-a dezlănțuit la adresa brigăzii de arbitrii de la meciul pierdut cu 1-2 în fața celor de la FC Argeș și acuză jocuri de culise împotriva echipei sale.

”Am avut un gol valabil, trebuie spus foarte clar acest lucru. Nu-mi place să comentez arbitrajul, dar am fost în multe partide dezavantajați, iar acum am fost foarte tare dezavantajați. La 1-0, a fost un gol valabil și nu știu de ce a fost anulat de către arbitru, chiar nu înțeleg!

Am văzut reluări, am primit mesaje de la prieteni, de la foști arbitri, toți au spus că n-a fost nimic… un gol anulat în mod gratuit. Mi-au spus jucătorii că l-au întrebat pe arbitru și a zis că nu la Cosmin Matei a fluierat. Atunci pentru ce a fluierat? Nu înțeleg.

A fost o greșeală foarte clară de arbitraj, care ne-a defavorizat. Am fost și tăiați de la începutul partidei, am primit niște cartonașe galbene în primele 15-20 de minute. Sunt lucruri care te taie.

Probabil că nu suntem foarte iubiți de anumiți participanți la joc, dar ar trebui să fie mai multă corectitudine. Am fost dezavantajați clar”, a tunat Iuliu Mureșan, după meciul de la Pitești.

În minutul 57, Cosmin Matei s-a debarasat de Joao Miguel și a șutat, mingea sa intrând în poartă, iar „câinii” se pregăteau să celebreze golul, însă arbitrul a anulat reușita.

Marcel Bîrsan a considerat că Matei l-a împins pe Joao Miguel, dar reluările TV au arătat că arbitrul s-a înșelat în privința deciziei luate.

ADVERTISEMENT

Marcel Bîrsan a anulat un gol perfect valabil al lui Dinamo în meciul cu FC Argeș

Marcel Bîrsan este protagonistul primei gafe majore de arbitraj chiar la reluarea Casei Pariurilor Liga 1, după ce a anulat un gol perfect valabil marcat de Dinamo în meciul cu FC Argeș.

Arbitrul le-a anulat „câinilor” un gol marcat în minutul 57, după ce a considerat că Joao Miguel, fundașul piteștenilor, a fost faultat în atac de către Cosmin Matei, care reușise să înscrie.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Dinamo și Flavius Stoican au protestat vehement, însă Marcel Bîrsan deja luase o decizie, iar jocul a continuat cu FC Argeș în avantaj după golul marcat de Alex Ișfan în minutul 61.

VEZI VIDEO CU GOLUL ANULAT AICI

Marcel Bîrsan, salvat de asistent la penalty-ul acordat lui FC Argeș

În minutul 67, FC Argeș a primit un penalty, după o intrare imprudentă a lui Patriche în propriul careu, însă Marcel Bîrsan nu văzuse faza și se pregătea să fluiere aut de poartă.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, asistentul l-a salvat pe central de la o nouă eroare și i-a spus că trebuie dictată lovitură de la 11 metri și cartonaș galben pentru Patriche.

Andrei Șerban a luat mingea și a transformat perfect penalty-ul, ducându-i pe piteșteni la o distanță de două goluri față de adversari, care acuzau în continuare faza din minutul 57.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când Dinamo este dezavantajată în meciurile conduse la centru de Marcel Bîrsan. În sezonul trecut, la un duel cu CFR Cluj, arbitrul le-a eliminat ușor doi fotbaliști „câinilor”, care se luptat, ca și în acest sezon, la evitarea retrogradării.

Atunci, Paul Anton și Florin Bejan erau eliminați încă din prima repriză, iar CFR Cluj reușea să obțină victoria abia pe finalul confruntării, cu un gol reușit de Billel Omrani în minutul 80.

Și Gigi Becali i-a reproșat de-a lungul anilor mai multe lucruri lui Marcel Bîrsan, însă cea mai dură reacție a patronului FCSB-ului la adresa arbitrului a venit după duelul cu Universitatea Craiova din 2020, scor 2-1, când oltenii au primit două penalty-uri, pe care le-au transformat:

„Eu nu cred că vorbește, nu cred că are atâta stăpânire ca să fie arbitru. Nu vreau să fac păcat, dar nu se poate! Cred că cel care îl deleagă pe Bîrsan se uită la istoria lui.

Cum să arbitrezi în halul ăsta? N-ai văzut bine, Bîrsane! Iartă-mă! Dacă vezi că trage de șort în fața ta nu dai 11 metri? Înseamnă că are mai multe… Văd sigur că e tragere de șort”.

„Jucătorii au jucat în nota lor, ce au jucat în ultima vreme. Vlad dă în minge și după îl lovește pe Koljic. Nu vezi că dă în minge?”, spunea Gigi Becali.

ADVERTISEMENT
Tags: