Alegeri 2024

Marcel Boloș anunță măsura care va spori veniturile statului din taxe. „Va duce lupta antifraudă la un alt nivel”

Marcel Boloș: „Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel”. Ministrul Finanțelor spune că banii vor fi colectați mai eficient
24.05.2024 | 13:52
Marcel Bolos anunta masura care va spori veniturile statului din taxe Va duce lupta antifrauda la un alt nivel
Marcel Boloș spune că reorganizarea ANAF va consolida colectarea de taze și impozite către stat / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat, vineri, că reorganizarea ANAF a fost finalizată, ceea ce, potrivit lui, „va duce lupta antifraudă la un alt nivel”.

Controale la orice oră, în orice loc

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat, vineri, finalizarea reorganizării ANAF, ceea ce, spune el, „va duce lupta antifraudă la un alt nivel”. Într-o postare pe contul Facebook, Marcel Boloș informează de înființarea noilor posturi de inspector antifraudă și de asigurarea operaționalizării structurilor ANAF din județe.

ADVERTISEMENT

„Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Avem acum funcția specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătățirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii.Î n plus, asigurăm operaționalizarea structurilor teritoriale județene care urmăresc combaterea activităților economice ilicite”, se arată în postarea lui Marcel Boloș.

Ministrul Finanțelor a precizat că, astfel, structurile fiscului din județe vor putea „la orice oră” efectua controale, „în orice loc”, la toate formele de activități economice.

ADVERTISEMENT

„Astfel, se vor putea desfășura permanent, la orice oră, acțiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar și în orice loc, indiferent de forma sub care se desfășoară activități economice”, a scris Marcel Boloș.

Ministrul Finanțelor a anunțat și reorganizarea Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, „pentru a avea un cadru unitar al activităţii de colectare și pentru a avea o organizare mai fluidă”.

ADVERTISEMENT

O altă reogranizare, a spus Boloș, este cea a Direcției generale de executări silite „pentru a accelara procedurile de valorificare a bunurilor confiscate și intrate în proprietatea privată a statului”.

„Acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a ne asigura că ajungem să colectăm eficient acei bani care trebuie să meargă către investiții, funcționarea instituțiilor medicale, pensii, alocații, nu în economia neagră”, a precizat Ministrul Finanțelor.

ADVERTISEMENT

„Un pas important” spre digitalizarea vămilor

Un alt anunț pe care l-a făcut Marcel Boloș se referă la „un pas important” spre digitalizarea vămii. „Autoritatea Vamală Română a operaționalizat un nou sistem, complet digital, care va permite o gestionare mai eficientă și mai sigură a tranzitului de mărfuri. Așadar, operatorii nu vor mai umbla cu hârtiile după ei. Acest nou sistem face tranzitul de mărfuri mai eficient și mai sigur, reducând timpii de așteptare la birourile vamale”, spune Boloș.

Ministrul Finanțelor a subliniat că România se află pe locui întâi dintre țările Uniunii Europene în privința acestui sistem, „având cea mai mică rată de erori din blocul european”.

„Un aspect pe care nu suntem prea des obișnuiți să îl auzim este că România nu doar că a implementat acest sistem, ci s-a clasat pe primul loc între statele membre UE, având cea mai mică rată de erori din blocul european. Deci felicitări echipelor de proiect ale AVR și CNIF care s-au ocupat de implementarea sistemului”, se arată în postarea lui Marcel Boloș.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO