News

Marcel Boloș, mulțumit după întâlnirea cu experții contabili: ”A fost o discuție foarte bună”

Ministrul de Finanțe susține că discuția cu reprezentanții contabililor şi economiştilor a fost una constructivă și că s-au pus bazele unui dialog permanent.
08.07.2024 | 22:54
Marcel Bolos multumit dupa intalnirea cu expertii contabili A fost o discutie foarte buna
Marcel Boloș, mulțumit de discuțiile cu protestatarii Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Reprezentanții contabililor și economiștilor au avut luni discuții cu o delegație a Ministerului de Finanțe, condusă de Marcel Boloș după protestul “Fără haos în legislaţia fiscală”.

Marcel Boloș, mulțumit după întâlnirea cu experții contabili

În cursul discuțiilor au fost abordate principalele preocupări ale profesioniştilor contabili, care au prezentat îngrijorări cu privire la impactul reglementărilor aduse prin OUG 69/2024 şi OUG 70/2024 asupra activităţii lor şi asupra mediului de afaceri în general, a precizat Ministerul într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

„A fost o discuţie foarte bună, pentru care le mulţumesc celor prezenţi. Pentru că au venit cu o atitudine constructivă, deschişi să găsim rezolvări eficiente şi punctuale la îngrijorările şi nemulţumirile lor.

Au recunoscut şi dumnealor nevoia imperioasă de a introduce instrumente moderne digitale pentru colectarea TVA, care să aibă impact pozitiv asupra deficitului bugetar excesiv al României.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă concluzie cu care am plecat este că vom asigura un dialog permanent, care în final să genereze decizii echitabile şi corecte de ambele părţi.

Pe noi să ne ajute să combatem evaziunea şi să reducem gap-ul de TVA, aşa cum ne-am asumat în faţa Comisiei Europene şi a OECD, iar pentru ei să însemne măsuri care să aducă claritate şi să nu îi supună la eforturi suplimentare în activitatea pe care o desfăşoară”, a transmis ministrul Marcel Boloş, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ministrul Finanţelor a subliniat în cadrul întâlnirii de luni disponibilitatea la un dialog deschis şi discuţii constructive pentru a identifica soluţii care să vină în sprijinul tuturor părţilor implicate, mai precizează sursa citată.

„Ministerul Finanţelor îşi reafirmă angajamentul de a menţine un dialog constant cu toţi partenerii sociali şi de a lua măsurile necesare pentru a asigura un cadru fiscal favorabil dezvoltării economice sustenabile”, se mai arată în comunicatul ministerului.

ADVERTISEMENT

Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) a protestat luni în Piaţa Victoriei din Capitală. Obiectivul mișcării de protest a fost acela de a atrage atenţia asupra climatului economic marcat de “haos legislativ şi incertitudine fiscală”.

Protestul “Fără haos în legislaţia fiscală” din Piaţa Victoriei a început la ora 9:00, apoi participanții au mers în marş spre sediul Ministerului Finanţelor din Piaţa Constituţiei. Acțiuni similare au avut loc şi în alte oraşe din ţară precum Timişoara, Oradea, Iaşi şi Bistriţa.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”