News

Marcel Boloș, învestit în funcția de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Liderul PNL a depus jurământul. Update

Marcel Boloș a fost numit, vineri, în fruntea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Liberalul a depus jurământul pentru noua funcție, la Palatul Cotroceni.
28.01.2022 | 14:09
Marcel Bolos investit in functia de ministru al Cercetarii Inovarii si Digitalizarii Liderul PNL a depus juramantul Update
Klaus Iohannis a semnat pentru numirea lui Marcel Boloș la Digitalizare. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
28-01-2022
12:12

Marcel Boloș a depus jurământul pentru funcția de ministru al digitalizării

Marcel Boloș a depus jurământul în calitate de noul ministru al digitalizării. S-a întâmplat în cadrul unei ceremonii de la ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Marcel Boloș este, așadar, noul ministru al digitalizării. El a fost propus în funcție de PNL, joi, în cadrul unei ședințe BPN a partidului.

La ora 14:00, Marcel Boloș este așteptat la Palatul Cotroceni pentru a depune jurământul. El îi va lua locul lui Florin Roman, care a demisionat în luna decembrie, după ce a fost acuzat de plagiat al lucrării de disertație.

ADVERTISEMENT

Marcel Boloș urmează să depună jurământul în calitate de noul ministru al digitalizării

”A fost validată nominalizarea domnului Marcel Boloş pentru ministerul Digitalizării. Îi urăm succes domnului Boloş şi are toată susţinerea PNL pentru a avea un mandat de succes într-un domeniu şi un minister cu multe provocări în perioada următoare”, a anunţat, joi, Florin Cîţu, după ce PNL a validat propunerea lui Marcel Boloș. Un singur vot a fost împotrivă.

Cine este Marcel Boloș, noul ministru al digitalizării

Într-o declarație pentru Actual de Cluj, Marcel Boloș spunea că nu a refuzat noua funcție, atunci când i-a fost propusă. El a mai ocupat în trecut și fotoliul de la Ministerul Fondurilor Europene, în Guvernul condus de Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

“Am acceptat această propunere  după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare.

Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a declarat Boloș pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Noul ministru este și consilierul onorific al lui Nicolae Ciucă pe domeniul finanțelor, bugetului și fondurilor europene. A mai fost profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea. De asemenea, a ocupat și funcția de director în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Marcel Boloș este și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, funcție îndeplinită în perioada guvernului tehnocrat.

ADVERTISEMENT

În CV-ul său apare că este licențiat ca economist din 1997, pe specializarea finanțe-asigurari. Mai are o licență obținută și ca inginer, în electromecanică.

În același CV, noul ministru apare ca fiind și doctor în contabilitate. A obținut o diplomă doveditoare în anul 2005 la Universitatea de Vest Timisoara. De asemenea, Marcel Boloș mai are o diplomă de doctor în Management, obținută la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, între anii 1999-2007.

Florin Roman, după demisia sa de la Digitalizare: ”Plec din funcția de ministru cu fruntea sus!”

Ministerul Digitalizării a fost condus pe poziție interimară, până acum, de Virgil Popescu. Acesta l-a înlocuit pe Florin Roman, care a plecat de la conducerea instituției pe data de 15 decembrie 2021, după ce s-a descoperit că a plagiat în lucrarea de disertație, dar și că ar fi mințit în legătură cu licența obținută la Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj.

”Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, scria pe facebook, Florin Roman, anunțându-și demisia.

ADVERTISEMENT