News

Marcel Boloș, susținut de PNL în fruntea Ministerului Digitalizării. Decizia, luată în cadrul BPN. Update

Marcel Boloș a fost propus, joi, de către conducerea PNL, pentru funcția de ministru al digitalizării. Florin Cîţu a confirmat nominalizarea acestuia, în urma unei ședințe a BPN.
27.01.2022 | 12:44
Marcel Bolos sustinut de PNL in fruntea Ministerului Digitalizarii Decizia luata in cadrul BPN Update
ADVERTISEMENT
27-01-2022
10:36

Marcel Boloș, susținut de PNL ca ministru al digitalizării

Marcel Boloș, fost ministru al fondurilor europene, a fost votat cu majoritate de voturi pentru funcția de ministru al digitalizării, în ședința BPN de joi a PNL. Un singur vot a fost împotrivă. După ședință, Cîțu a confirmat nominalizarea lui Boloș.

26-01-2022
13:12

Florin Cîțu anunță că PNL va decide joi, în BPN, propunerea pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Liderul PNL, Florin Cîțu, infirmă faptul că i-ar fi propus lui Marcel Boloș postul în Guvern de la Digitalizare, lăsat liber după demisia lui Florin Roman.

Fostul premier a precizat, miercuri, întrebat despre declarația lui Marcel Boloș care a spus că a acceptat nominalizarea pentru ministerul Digitalizării, că nu a făcut o astfel de propunere.

Cîțu spune că așteaptă ca propunerea să fie făcută joi de organizațiile din Ardeal. O decizie finală va fi luată joi, într-un BPN al PNL.

”Bizar. Eu nu i-am făcut o propunere domnului Boloș. Eu așteptam o propunere din partea colegilor din Ardeal. Vom avea un BPN mâine, aștept propunerea, cu susținerea respectivă, o să fie o numire politică. Mâine voi vedea propunerea colegilor mei din Ardeal”, a declarat Florin Cîțu.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este liber de mai bine de o lună de la demisia lui Florin Roman. În acest timp, colegii săi de partid au negociat pentru a-i găsi un înlocuitor. Unul dintre numele vehiculate în presă este cel al lui Marcel Boloș.

Acesta a confirmat pentru Actual de Cluj că a acceptat propunerea de a prelua acest post. Totuși, el a mai explicat că această decizie a venit alături de câteva condiții pe care le-a pus colegilor săi de partid.

ADVERTISEMENT

“Am acceptat această propunere  după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a declarat Boloș.

Una dintre condițiile puse de Marcel Boloș pentru a accepta o numire la conducerea Ministerului Digitalizării este legată de ajutorul de care ar putea avea nevoie în chestiunile tehnice care țin de acest domeniu.

ADVERTISEMENT

Boloș mai are experiență la conducerea unui portofoliu guvernamental, fiind ministru al fondurilor europene în mandatul lui Ludovic Orban și a cerut asigurări că va primi sprijin și expertiză din partea colegilor în noul mandat.

“Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a adăugat Boloș.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Boloș a precizat că una dintre condițiile sale vizează rezultatele obținute la conducerea ministerului. Astfel, el vrea să își dea demisia dacă nu va fi mulțumit de activitatea sa de la digitalizare.

“Pentru mine este o onoare dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”, a subliniat Boloș.

ADVERTISEMENT

Lupta din PNL pentru Ministerul Digitalizări

După demisia lui Florin Roman, conducerea Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a fost un subiect sensibil pentru diferitele grupuri din interiorul Partidului Național Liberal.

Informațiile ajunse în spațiul public au indicat că decizia internă a liberalilor a fost ca propunerea pentru acest minister să fie făcută de organizațiile din Ardeal. De asemenea, printre posibilii candidați luați în calcul s-au numărat Raluca Turcan, fost ministrul al muncii, Robert Sighiartău, secretar-general al PNL și Sabin Sărmaș, fost șef al Autorității pentru Digitalizarea României.

Marcel Bolos este, în prezent, șef al Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest și pentru a prelua în mod oficial conducerea Ministerului Digitalizării trebuie să treacă de votul Biroului Politic al PNL și să fie confirmat de președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT