Marcel Ciolacu și alți lideri PSD, demisie din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială. Update

Flaviu Popa   
în HotNews
24/11/2020, 12:03
Marcel Ciolacu și alți lideri PSD, demisie din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială. Update
Marcel Ciolacu și alți lideri PSD, demisie din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială. Sursa foto: hepta.ro

Marcel Ciolacu a anunțat că va renunța din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. Acesta nu este singurul social-democrat care a anunțat această decizie.

UPDATE, 24 noiembrie, ora 12:06 / Exemplul demisiei din Parlament a liderului PSD, Marcel Ciolacu, măsură luată pentru a nu beneficia de pensie specială, a fost urmat și de alte nume importante din partid.

Marius Budăi, fost ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă şi actual chestor al Camerei Deputaţilor, a anunţat că va demisiona în ultima zi de mandat.

”Refuz pensia specială de parlamentar. Îmi voi da demisia în ultima zi de mandat, astfel încât să nu întrunesc condiția legală pentru acordarea pensiei speciale. Cum m-aș putea uita în ochii părinților și bunicilor noștri dacă aș primi o astfel de pensie specială?

Ca deputat am votat în Parlament toate inițiativele legislative prin care se anulau, se tăiau sau se supraimpozitau pensiile speciale. Mereu a apărut un obstacol, un blocaj. PNL ar fi putut da pe loc o ordonanță de urgență prin care supraimpozitarea pensiilor speciale ar fi intrat imediat în vigoare.

Nu au făcut-o pentru că sunt demagogi și, de fapt, tânjesc la aceste pensii NEMERITATE! Eu nu sunt așa! Refuz pensia specială din respect pentru toți pensionarii din Botoșani și din România.”, a scris acesta pe Facebook.

De asemenea, această cale a demisiei este urmată și de liderul deputaților PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis. Acesta a anunțat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială.

”Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială!

Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin.

Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea și cinstea în fața oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate.

Am luptat – fiind ferm convins că așa este corect! – pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale. În acest an, am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale de peste 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Mi-aș fi dorit eliminarea totală, dar decizia anterioară a CCR ar fi împiedicat acest proiect să devină realitate. A fost doar un prim pas – corect! – pe care îl puteam face pentru reconcilierea relației între clasa politică și cetățeni.

Pentru viitor însă, viitorul Parlament trebuie să legifereze #FĂRĂPRIVILEGII în funcții publice. Pentru că toți suntem egali“, a scris pe Facebook, deputatul Alfred Simonis, liderul PSD Timiș.


Știrea inițială, 23 noiembrie ora 21:24 / Liderul PSD anunță că va proceda exact cum a făcut-o și în urmă cu patru ani, pentru că pensia specială e considerată o nedreptate „crasă” la adresa milioanelor de pensionari.

De asemenea, Ciolacu i-a acuzat pe cei din PNL că au refuzat să scape România de pensiile speciale, în condițiile în care țara noastră avea nevoie de miliardele de euro în lupta cu pandemia.

Liderul PSD protestează împotriva pensiilor speciale din Parlament

Marcel Ciolacu este de părere că pensiile corecte sunt doar acele pensii clădire pe principiul „cât contribui, atât primești”.

Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”, a scris Ciolacu pe Facebook.

PSD promite să scape România de pensiile speciale, lucru remarcat de Marcel Ciolacu în postarea pe Facebook.

Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, #PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment.

Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat.

Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la #Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevii să-și poată continua procesul educațional!!! #FărăPrivilegii”, a scris Ciolacu.

Închide ×