News

Marcel Ciolacu a anunțat cum vor vota cei de la PSD referitor la prelungirea stării de urgență

14.04.2020 | 20:15
Marcel Ciolacu a anuntat cum vor vota cei de la PSD referitor la prelungirea starii de urgenta
Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre cum va vota PSD. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

PSD anunță, prin vocea președintelul Marcel Ciolacu, că social-democrații vor vota „responsabil” pentru prelungirea stării de urgență.

Cum va vota PSD joi? Anunțul lui Ciolacu

Președintele PSD a recunoscut că ambele variante sunt la fel de rele și, practic, partidul se află în ipostaza de a alege între „două variante aproape la fel de rele”.

ADVERTISEMENT

Prima variantă ar fi ca lumea să rămână în case, în condițiile în care guvernul nu testează destul, în timp ce respingerea decretului ar duce la o problemă medicală.

„Nu e deloc o decizie ușoară. Suntem în fața unei dileme în care trebuie să cântărim cu mare atenție toate consecințele care se pot produce la nivelul cetățeanului.

ADVERTISEMENT

Avem un Guvern care a abuzat și și-a bătut joc de prerogativele suplimentare pe care le-a avut în starea de urgență, i-a forțat pe cetățeni să se închidă în case fără să facă nimic pentru sprijinirea economiei.

Pe de altă parte, avem siguranța și sănătatea cetățenilor. A vota împotriva prelungirii stării de urgență înseamnă practic ridicarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare.

ADVERTISEMENT

Există riscul real ca ridicarea acesto restricții, mai ales în timpul sărbătorilor pascale, să accelereze transmiterea coronavirusului la nivelul populației, iar asta poate duce la mai multe decese.

E un risc enorm, pe care nu îl putem ignora. PSD susține în continuare că sănătatea și siguranța oamenilor sunt cele mai importante, dar nu avem nici cea mai mică garanție din partea guvernului că vor testa masiv și vor ține lucrurile sub control.

ADVERTISEMENT

Vom alege între două rele, ambele la fel de rele. PSD va alege o soluție responsabilă”, a declarat Ciolacu, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT