News

Marcel Ciolacu a anunțat decizia finală a PSD în privința moțiunii de cenzură: ”Va fi depusă când avem voturile necesare”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat decizia finală în privința moțiunii de cenzură pe care principalul partid de opoziție o pregătește în această perioadă.
30.08.2021 | 15:24
Marcel Ciolacu a anuntat decizia finala a PSD in privinta motiunii de cenzura Va fi depusa cand avem voturile necesare
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a anunțat luni, după ședința conducerii partidului de la Neptun, că liderii social-democrați au decis cu unanimitate de voturi să depună moțiunea de cenzură în momentul în care vor strânge în Parlament cele 234 de voturi necesare dărâmării Guvernului Cîțu.

Liderul PSD a precizat că în prezent partidele din opoziție au doar 204 de voturi. Anterior, Marcel Ciolacu declarase că va depune moțiunea de cenzură la începutul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Social-democratul anunță că s-a răzgândit din cauza faptului că nu vrea să depună moțiunea doar pentru a face spectacol politic.

Decizia finală a PSD în privința moțiunii de cenzură. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

PSD a decis să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu în momentul în care va aduna cele 234 de voturi pentru ca aceasta să treacă

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu, luni, 30 august, la finalul ședinței Consiliului Politic Național. Potrivit liderului social-democrat, opoziția mai are nevoie de 20 de voturi.

”Domnul prim-ministru Cîțu ar fi trebuit să fie plecat de cel puțin o săptămână din fruntea Guvernului României. Ori prin demisie, cum ar fi făcut orice om responsabil de stat, ori să i se ceară demisia de către cel care l-a susținut prim-ministru al României, de către cel care și-a dorit această coaliție a pierzătorilor, dl. Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Motivele principale sunt explozia prețurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare, dar și faptul că avem un prim-ministru penal condamnat și țepar dovedit, în urma documentelor pe care le-am citit cu toții.

Din punctul nostru de vedere s-a ajuns prea departe. Am înghețat veniturile românilor, atât în zona privată cât și publică, am înghețat și salarii și alocații pensii. Și pe de altă parte avem cea mai mare explozie de prețuri din ultimii 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Am decis în unanimitate de voturi că vom depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune. Ca să fiu foarte clar, în acest moment, partea de Opoziție a Parlamentului are 204 voturi”, a spus Ciolacu, luni, conform Antena 3.

Întrebat fiind dacă există posibilitatea ca moţiunea de cenzură să fie depusă înaintea congreselor PNL şi USR PLUS, programate pe 25 septembrie, respectiv 2 octombrie, liderul PSD a răspuns că ”nu vrem să depunem moțiune de dragul de a depune moțiune și de a face spectacol politic”.

Alexandru Rafila, soluția PSD pentru postul de premier

PSD este gata să preia guvernarea în cazul în care moțiunea de cenzură va trece de votul Parlamentului. Liderul social-democraţilor a subliniat din nou faptul că propunerea pentru funcția de premier, dacă moțiunea împotriva lui Florin Cîțu va fi votată, este Alexandru Rafila.

”Categoric PSD e pregătit să preia guvernarea. Avem şi specialiştii, dar şi oamenii competenţi. Categoric mergem cu o propunere de premier. O să stabilim. Alexandru Rafila este propunerea PSD până în acest moment”, a spus Ciolacu.

În iunie, PSD a mai depus o moțiune împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, dar aceasta a picat la votul din Legislativ.

ADVERTISEMENT