ADVERTISEMENT
News

Marcel Ciolacu a anunţat suspendarea campaniei electorale a PSD după tragedia de la ATI Piatra Neamţ

Autor: Andrei David | 15.11.2020 | 15:34
Marcel Ciolacu a anunţat suspendarea campaniei electorale a PSD după tragedia de la ATI Piatra Neamţ
Marcel Ciolacu a anunţat suspendarea campaniei electorale a PSD după tragedia de la ATI Piatra Neamţ. FOTO: hepta.ro

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce îşi va suspenda toate acţiunile de campanie electorală, după tragedia de la Piatra Neamţ.

ADVERTISEMENT

În urma unui incendiu izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamţ în cursul serii de 14 noiembrie, 10 persoane internate din cauza coronavirului şi-au pierdut viaţa, iar medicul de gardă a suferit arsuri grave în timp ce încerca să salveze bolnavii.

Preşedintele PSD a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, prin care a anunţat că, de comun acord cu toţi colegii de partid, s-a luat decizia suspendării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Marcel Ciolacu: „Am decis suspendarea oricărei acțiuni de campanie electorală“

„În acest moment, prioritar este ca supraviețuitorii tragediei de la Piatra Neamț să aibă parte de îngrijiri medicale. Sunt în contact permanent cu autoritățile județene și știu că s-au găsit soluții pentru ca activitatea medicală să continue în siguranță la Spitalul Județean din Piatra Neamț, iar secția ATI distrusă în incendiu să fie refăcută în regim de urgență.

ADVERTISEMENT

Am discutat cu toți colegii mei și am decis suspendarea oricărei acțiuni de campanie electorală din respect pentru această imensă tragedie. Toți decidenții politici au obligația, în acest moment, să se ocupe exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri“, a scris Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunţat suspendarea campaniei electorale a PSD. FOTO: facebook
Marcel Ciolacu a anunţat suspendarea campaniei electorale a PSD. FOTO: facebook

Marcel Ciolacu a mai precizat că există soluţii pentru ca activitatea la unitatea spitalicească să continue în siguranţă, iar prioritatea ar trebuie să fie supravieţuitorii tragediei.

Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde sâmbătă, 14 noiembrie, au pierit 10 persoane internate la Terapie Intensivă din cauza coronavirului, este subordonat Consiliului Judeţean Neamţ.

ADVERTISEMENT

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ: „Clasa politică să nu folosească acest eveniment tragic în interes politic sau electoral“

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ şi preşedintele PSD Neamţ, a reacţionat şi el, la scurt timp, după incendiul de la spitalul Piatra Neamţ pe Facebook.

„Din nefericire, asistăm la o tragedie fără margini. În aceste momente gândurile mele merg spre familiile celor decedați. Toate eforturile personale se îndreaptă spre administrarea situației la fața locului. Acum vreau să mă asigur că pacienții și cei răniți în incendiu sunt în siguranță. Mâine sper să avem o concluzie administrativă despre cauze și despre responsabili.

ADVERTISEMENT

Este un moment greu pentru noi toți. Fac un apel către întreaga clasă politică să nu folosească acest eveniment tragic în interes politic sau electoral. O tragedie națională nu trebuie să fie manipulată pentru interesele politice efemere ale unora sau altora.

Nu este momentul să vă cățărați pe cadavre! Ne plângem morții, oameni care au sfârșit sub privirile celor care făceau tot ce le stătea în putere ca să îi salveze! Nu folosiți această tragedie în scop electoral“, a scris Ionel Arsene.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!