News

Marcel Ciolacu a vorbit despre omul care ar putea prelua PSD în viitor: ”E unul dintre cei mai buni prieteni”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în viitor, unul dintre cei care ar putea prelua conducerea partidului ar fi chiar bunul său prieten Sorin Grindeanu.
28.09.2022 | 20:45
Marcel Ciolacu a vorbit despre omul care ar putea prelua PSD in viitor E unul dintre cei mai buni prieteni
Marcel Ciolacu este pregătit pentru a-i preda ștafeta lui Sorin Grindeanu. Foto: captură facebook.com/CiolacuMarcel
ADVERTISEMENT

În cadrul unui interviu pentru Antena 3 CNN, Marcel Ciolacu a subliniat că nu are de gând să conducă PSD foarte mulți ani. Totodată, el este conștient că la conducerea partidului trebuie să existe o schimbare la un moment dat.

Marcel Ciolacu apreciază calitățile pe care le are Grindeanu

În acest context, liderul social-democraților a fost întrebat dacă Sorin Grindeanu – prim-vicepreședinte al PSD și ministru al transporturilor – ar putea fi înlocuitorul său în viitor.

ADVERTISEMENT

Este un scenariu posibil. Nu ați văzut abordarea total diferită? Nu sunt încrâncenat pe o funcție. La un moment dat trebuie să îmi ia locul cineva. Întotdeauna, în interiorul unui partid există o competiție.

Nu trebuie să mă supere această competiție nici chiar când vorbesc de Sorin Grindeanu, fiind unul din cei mai buni prieteni ai mei, omul cu care petrec cel mai mult timp cât timp stăm în București”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Cel care deține și funcția de președinte al Camerei Deputaților a fost întrebat dacă este tentat să își depună candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024. ”Puţin probabil să candidez la alegerile prezidenţiale.”

Liderul PSD nu este interesat de prezidențiale

Cu privire la persoana pe care social-democrații vor miza în lupta pentru mandatul de la Palatul Cotroceni, Ciolacu a precizat că se poate ajunge chiar și la varianta unui nume care nu are calitatea de membru de partid în prezent:

ADVERTISEMENT

Chiar PSD poate accepta o persoană care nu este neapărat membru de partid.” Președintele PSD a completat că în acest sens se gândește la Mircea Geoană, în prezent secretar general adjunct al NATO.

În acest an, la jumătatea lunii iulie, Mircea Geoană anunța că nu exclude o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale. Totul, secretarul general adjunct al NATO sublinia că o decizie în acest sens nu poate fi luată decât la finalul mandatului pe care îl are în cadrul Alianței.

ADVERTISEMENT

O zi mai târziu, PSD menținea misterul cu privire la candidatura lui Mircea Geoană la prezidențiale. Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Ștefan Oprea, declara că ”e prea devreme” pentru o nominalizare.

ADVERTISEMENT