News

Marcel Ciolacu acuză Austria de interese meschine. Preşedintele PSD nu vede rostul unui nou Consiliu extraordinar JAI

Marcel Ciolacu consideră că atât timp cât Austria îşi menţine poziţia şi nu ne vrea în Schengen este inutil să aibă loc un Consiul extraordinar JAI.
13.12.2022 | 12:15
Marcel Ciolacu acuza Austria de interese meschine Presedintele PSD nu vede rostul unui nou Consiliu extraordinar JAI
Marcel Ciolacu a evitat să pronunţe numele ministrului Lucian Bode Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu nu crede că vom avea un Consiliu extraordinar JAI, pentru că l-am avea degeaba, în condiţiile în care Austria îşi menţine poziţia de a vota împotriva aderării României la spaţiul Schengen. Liderul PSD şi-a exprimat această opinie într-o conferinţă de presă privind finalizarea lucrărilor la staţia de metrou “Tudor Arghezi”, construită de Primăria Sectorului 4.

Marcel Ciolacu a evitat să pronunţe numele lui Lucian Bode

Marcel Ciolacu s-a abţinut să comenteze declarațiile lui Klaus Iohannis referitoare la eșecul Schengen, adăugând că și-ar fi dorit să dea o veste bună românilor în pragul sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

În schimb, liderul PSD a explicat că în perioada următoare se va stabili care va fi strategia de urmat. “Poate de data aceasta o să ne coordonăm paşii mult mai bine. Vedem cu ce veşti o să vină preşedintele României după data de 15 decembrie, după Consiliul European. Din câte ştiu eu, în acest moment, nu e pe ordinea de zi, dar un membru poate ridica această problemă”, a spus Ciolacu.

Cât priveşte, un nou Consiliu JAI, acesta a declarat că nu-i vede sensul. “Nu cred că vom avea un Consiliu extraordinar JAI, că l-am avea degeaba. Între timp Austria îşi menţine poziţia de a vota împotriva aderării României”, a mai spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost întrebat de jurnaliști, dacă la Consiliul JAI din luna martie a anului viitor, România va fi reprezentată de actualul ministru de Interne, Lucian Bode, aluzia fiind dacă acesta va mai fi păstrat în funcţie, după eşecul aderării la Schengen.

Preşedintele PSD a răspuns în cele din urmă că România va fi reprezentată de ministrul de Interne, evitând însă să pronunţe numele lui Bode.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, preşedintele social-democrat nu se sfieşte însă acuze Austria de interese meschine.

“Haideți să nu scoatem din context refuzul Austriei total nejustificat, pentru că nu a existat până acum de la cancelarul Austriei sau de la ministrul de Interne o justificare plauzibilă în ceea ce privește acest vot și trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Eu cred că a fost doar un interes meschin în alegerile interne din Austria, ceea ce nu se face la nivelul UE, unde trebuie să găsim solidaritatea între state și nu interese de grup, de partid și electorale. UE s-a creat pentru totul altceva”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT