Marcel Ciolacu acuză: „Este o întârziere de 12 ore în raportările cazurilor Covid”

Bogdan Solomon   
în HotNews
22/10/2020, 21:00
Marcel Ciolacu acuză: „Este o întârziere de 12 ore în raportările cazurilor Covid”
Marcel Ciolacu susține că Executivul a încercat să modifice raportarea cazurilor noi. Sursa foto: hepta.ro

Marcel Ciolacu lansează acuzații grave la adresa Guvernului Orban chiar în ziua în care România a înregistrat cel mai negru bilanț al pandemiei de coronavirus: 4.902 cazuri de îmbolnăvire, 98 de decese și 778 de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Liderul PSD susține în interviul acordat pentru România TV că s-au făcut presiuni în vederea schimbării modului de raportare a infectărilor zilnice, pentru ca acestea să fie prezentate cu întârziere. STS, serviciul secret care gestionează aplicația, s-a opus, însă, vehement solicitării.

Nu mai au unde să le ascundă, dar o să le ascundă pe timpul week-end-ului. La fel au făcut la începutul pandemiei”, a mai spus social-democratul.

Marcel Ciolacu susține că Executivul a încercat să modifice raportarea noilor cazuri

Din informațiile pe care le am, au încercat să reintroducă în sistemul STS altfel raportările, dar STS a declinat această intenție, pentru că nu poate să modifice softurile necesare.

Este o întârziere de 12 ore în raportări. Ați văzut, sâmbătă și duminică au putut, dar apoi, marți, miercuri, nu au mai avut ce face.

Nu mai au unde să le ascundă, dar o  să le ascundă pe timpul week-end-ului. La fel au făcut la începutul pandemiei”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Au o singură dorință, să ia toată puterea. Nu o vor lua”

Stocurile de la UNIFARM, în proporție de 90%, are măști neconforme. Am avut școlile închise 6 luni de zile. Nu au fost în stare să cumpere tablete pentru copii.

Totul se face pe genunchi, nu este nicio coerență. Au o singură dorință, să ia toată puterea. Nu o vor lua. Au vrut și unii de la PSD, românii știu să împartă puterea.

Dacă PSD nu ar fi dublat și chiar triplat salariile medicilor, unde eram acum? Dacă PSD nu ar fi redus datoria publică, ce făceam?”, a mai spus liderul PSD.

Închide ×