News

Marcel Ciolacu ales șef al PSD cu peste 1.300 de voturi. Atacuri către Liviu Dragnea și Victor Ponta

22.08.2020 | 15:38
Marcel Ciolacu ales sef al PSD cu peste 1300 de voturi  Atacuri catre Liviu Dragnea si Victor Ponta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a fost ales șef al Partidului Social Democrat cu peste 1.300 de voturi, lucru așteptat de toată lumea.

Președintele interimar al PSD a devenit, oficial, lider al grupării social-democrate, în urma votului oficial al membrilor partidului.

ADVERTISEMENT

Votul a fost, de altfel, o simplă formalitate, în condițiile în care Marcel Ciolacu era susținut de toți greii și baronii din partid.

Marcel Ciolacu a fost ales președinte al PSD, fără nicio problemă

Opozantul lui Ciolacu, Eugen Orlando Teodorovici, se consideră adevăratul lider al partidului, însă trebuie să dovedească acest lucru în instanță.

ADVERTISEMENT

Între timp, Ciolacu a declarat că PSD trebuie să se rupă de trecut și a trimis săgeți spre fostul lider Liviu Dragnea, care se folosea de justiție pentru a-și îndeplini anumite scopuri.

Reconstrucția PSD a început, azi se va decide viitorul social-democrației din România”, a declarat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Sunteți mulți, ați muncit enorm în partid. Ați construit organizații puternice, la fel ca și mine, dar munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Nu sunt ei PSD! Ei aparțin trecutului”, a adăugat Ciolacu, referire la Liviu Dragnea și gașca sa din trecut.

Rămâne ce se va întâmpla cu Orlando Teodorovici și cu Codrin Ștefănescu, opozanți vocali ai lui Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

„Justiția trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administrației prezidențiale. Reforma justiției trebuie făcută de către profesioniști, de magistrați, trebuie să ne rupem de trecut. Reconstrucția PSD a început”, a anunțat liderul oficial al PSD.

Printre altele, Ciolacu a promis modernizarea partidului și dezvoltarea colaborării cu familia social-democrată din Europa. Mai mult, Ciolacu a cerut toleranță zero față de corupție și abuzuri.

În același discurs Ciolacu a explicat că PSD e singura variantă viabilă pentru cei care au nevoie de stânga în politica românească, potrivit bzi.ro.

Doar PSD reprezintă stânga românească și valorile sale”, a explicat Ciolacu, o trimitere clară la Pro România condusă de Victor Ponta.

Desigur, Ciolacu nu e sigur că va rămâne lider al PSD pe vecie. Un eșec răsunător la alegerile locale din toamnă ar însemna, automat, demiterea lui Ciolacu și înlocuirea sa cu un alt lider.

ADVERTISEMENT