News

Marcel Ciolacu, anunț oficial despre remaniere: ”Premierul nu a venit cu o astfel de propunere”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre remanierile mult așteptate din Guvern, însă nu știe să existe în acest moment un astfel de scenariu. Cu toate acestea, nu s-ar opune.
12.08.2022 | 14:16
Marcel Ciolacu anunt oficial despre remaniere Premierul nu a venit cu o astfel de propunere
Marcel Ciolacu, anunț despre remanierea de guvern. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Ciolacu a specificat că remanierea se va face de către Nicolae Ciucă, exclusiv, iar PSD se va conforma acestor alegeri de dragul coaliției, care funcționază mai bine decât se aștepta lumea.

Marcel Ciolacu, despre remaniere

”Am spus foarte clar, atributul evaluării miniștrilor e al premierului. A fost o evaluare acum o lună și ceva, nu a venit cu nicio propunere de remaniere. Când va fi cazul unei remanieri, după ce această discuție va porni, nu o ține nimeni secretă. Dar, ce am spus foarte clar și corect, remanierile fac parte din viața politică.

ADVERTISEMENT

Îmi aduc aminte în România s-au chinuit unii doi-trei ani să creeze coaliții, au funcționat de două săptămâni. Această coaliție chiar funcționează. Cred că interesul nostru al tuturor e să funcționeze și să depășim provocările, mai ales internaționale”, a declarat Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

Cu toate că Ciolacu susține că nu cunoaște nume concrete de miniștri care ar urma să fie remaniați, sursele politice au numit deja trei politicieni care îi vor pierde portofoliul.

ADVERTISEMENT

Primul este ministrul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) Eduard Novak. Ministrul sportului va fi sacrificat de UDMR, în contextul scandalului cu Viktor Orban, dar și din cauza rezultatelor slabe pe care le-ar fi obținut.

Novak a fost cap de afiș al unui alt scandal recent, când a fost prezent la un meci de hochei între România și Ungaria, în galeria maghiarilor.

ADVERTISEMENT

Un alt ”sacrificat” ar urma să fie Virgil Popescu, ministrul energiei. Dezastrul energetic, pe fondul liberalizării acestei piețe îi este imputat lui Popescu.

Atât PSD cât și PNL ar fi dispuși să găsească un alt ministru, mai puțin criticat, care să găsească soluții pertinente în plină criză energetică, cauzată de războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ultimul pe lista neagră e Vasile Dîncu. Un apropiat al liderilor PSD din partid și un expert în luarea de decizii din umbră, Vasile Dîncu pare să-și fi făcut dușmani din postura de ministru al apărării naționale. Partidele ar dori în acest post un om cu competențe militare, care să fie pregătit în cazul în care conflictul din Ucraina va trece granița.

ADVERTISEMENT