News

Marcel Ciolacu, anunț surprinzător despre o colaborare politică cu AUR: “Categoric nu”

15.04.2021 | 21:56
Marcel Ciolacu anunt surprinzator despre o colaborare politica cu AUR Categoric nu
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, președinte PSD, a comentat joi, la RTV, mai multe scenarii politice în contextul conflictului apărut după demiterea lui Vlad Voiculescu, oferind un anunț surprinzător despre o posibilă colaborare politică cu AUR în cadrul unui guvern: “în acest moment, categoric nu!”

În cursul acestei săptămâni, Ciolacu a spus că ia în calcul o grevă parlamentară și că va discuta și cu parlamentarii de la AUR despre acest instrument de protest.

ADVERTISEMENT

George Simion a atras atenția în urmă cu câteva săptămâni că partidul pe care îl conduce nu trebuie să fie considerat în atelajul PSD, deoarece nu acesta este rolul său în Parlament.

Marcel Ciolacu, anunț despre o colaborare politică cu AUR în posibilitatea unui guvern PSD: “Categoric nu!”

“Sperăm să creăm masa critică necesară pentru ca acest guvern să plece. Eu cred că în aceste momente inacceptabile este nevoie să treacă o moțiune de cenzură.

ADVERTISEMENT

Vom respecta Constituția dacă va trece moțiunea de cenzură, mergem cu formarea unui nou guvern. În acest moment, în interiorul PSD nu există altă variantă de premier în afara de Alexandru Rafila. Când vorbim despre sănătate, este bine să lăsăm specialiștii să vorbească.

În primul rând eu am vrut să transmit semnalul că PSD nu va fugi de responsabilitatea de a prelua guvernarea în România, să știți că există posibilitatea ca și PSD să guverneze printr-un guvern minoritar.

ADVERTISEMENT

Există și posibilitatea unui guvern minoritar. Creearea unei majorități cu AUR în interiorul unui guvern nu este o soluție în acest moment, categoric nu!

Nu vom susține în niciun fel un guvern minoritar PNL-UDMR și minoritățile naționale. De asemenea, nu vom intra într-un guvern de uniune națională, aceasta a fost propunerea noastră imediat după alegeri, prin numirea lui Alexandru Rafila la prim-ministru.

ADVERTISEMENT

Nu au vrut un specialist de talia medicului Rafila, este problema domnului Iohannis, el să rezolve această situație. Eu cred că românii își dau seama de ceea ce se întâmplă și consider că alegerile anticipate ar oferi mai multă stabilitate României.

Cred că actualul Parlament nu mai are legitimitate”, a declarat președintele Partidului Social Democrat în cadrul emisiunii moderată de Victor Ciutacu de la România TV.

 

ADVERTISEMENT