News

Marcel Ciolacu, anunţ despre vaccinarea obligatorie. Ce spune liderul PSD despre demiterea ministrului Rafila

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț cu privire la vaccinarea obligatorie. Acesta a vorbit, în cadrul aceleiași emisiuni, și despre demiterea ministrului Rafila
05.01.2022 | 23:08
Marcel Ciolacu anunt despre vaccinarea obligatorie Ce spune liderul PSD despre demiterea ministrului Rafila
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a făcut un anunț cu privire la vaccinarea obligatorie, cu care nu este de acord, spune el. Liderul PSD a mai vorbit, de asemenea, și despre ce s-a vehiculat în presă referitor la demiterea ministrului Rafila.

Marcel Ciolacu, anunţ despre vaccinarea obligatorie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit miercuri, 5 ianuarie, despre vaccinarea obligatorie. Potrivit acestuia, social-democrații nu au susținut niciodată vaccinarea obligatorie și nici nu o vor face vreodată.

ADVERTISEMENT

Ce s-a vehiculat în presă, că PSD a avut o propunere de vaccinare obligatorie, ar fi fost un fake news, din spusele lui Marcel Ciolacu.

“A fost un fake news, PSD nu a avut o propunere de vaccinare obligatorie, eu nu susțin așa ceva. Eu nu vreau vaccinarea obligatorie la medici, ei mai au doar 10% nevaccinați.

ADVERTISEMENT

Ce facem, îi dăm afară, cu cine mai lucrăm? Bolnavii cronici vor avea acces la actul medical în continuare, cum ar fi fost normal în ultimii 2 ani.”, a mai menționat acesta, la România TV.

Cu o zi în urmă, Marcel Ciolacu a declarat că nu crede că trebuie pusă presiune pe români să se vaccineze. Acesta a susținut că există și alte modalități prin care pandemia de coronavirus poate fi combătută, precizând că noile medicamente anti-Covid-19 ar putea să fie exact ce avem nevoie pentru a câștiga lupta împotriva virusului.

ADVERTISEMENT

El a precizat că actualii parteneri de guvernare, PNL și UDMR, au dorit, până în acest moment, ca vaccinarea să fie obligatorie. Cu acest lucru au fost de acord și cei de la USR.

Liderul PSD, despre demiterea ministrului Rafila

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a mai declarat și faptul că nu s-a pus niciodată problema demiterii ministrului Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

“Nu s-a pus problema demiterii doctorului Rafila niciodată. Nu am avut niciodată o discuție cu doctorul Rafila despre o demisie a sa. Face ce pot ca să comunice mai bine. Va trebui o testare cât mai mare”, a mai susținut acesta.

Din punctul de vedere al lui Marcel Ciolacu, Alexandru Rafila are o abordare sinceră.

“S-a rezolvat problema celor 100 de locuri la ATI de la ”Matei Balș. Pregătim valul 5 cum nu au fost pregătite celelalte. Avem și medicamente generice, inovative, avem o abordare corectă, sinceră, din partea domnului Rafila.”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT