ADVERTISEMENT
News

Marcel Ciolacu anunță că PSD a strâns voturile necesare pentru a da jos Guvernul Orban. 31 august, Ziua Z pentru Opoziție

Autor: Flaviu Popa | 27.08.2020 | 17:55
Marcel Ciolacu anunță că PSD a strâns voturile necesare pentru a da jos Guvernul Orban. 31 august, Ziua Z pentru Opoziție
Foto: Hepta

Marcel Ciolacu susține că PSD, partidul pe care îl conduce, are destule voturi pentru ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban să treacă, chiar și fără sprijinul UMDR.

ADVERTISEMENT

Moțiunea din 31 august ar putea da jos Guvernul, la doare câteva luni înainte de alegeri, însă Opoziția susține că fiecare zi cu Ludovic Orban la putere e o zi în care România se îndreaptă spre colaps.

PSD are nevoie de 233 de voturi pentru ca Ludovic Orban să își piardă puterea, voturi pe care Marcel Ciolacu susține că le-a obținut, prin negocieri cu toate partidele.

ADVERTISEMENT

PSD a pregătit moțiunea de cenzură și susține că are destule voturi ca să dea jos Guvernul Orban

Cu toate că e sigur că moțiunea de cenzură va trece, Ciolacu ia în considerare și scenariul ca moțiunea de cenzură să nu treacă, moment în care PSD va depune o nouă moțiune de cenzură, conform Libertatea.ro.

În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. Și fără UDMR, avem suficiente voturi ca moțiunea să treacă. E este posibil să mai depunem o moțiune de cenzură, deoarece este o altă sesiune parlamentară”, s-a lăudat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Ciolacu susține că are deja un nume pentru propunerea de premier, însă nu a vrut să facă mai multe comentarii: „Avem pregătit un nume de prim-ministru. Conform Constituției, atributul desemnării îi revine președintelui și sunt ferm convins că premierul propus va avea libertatea de a-și face lista de miniștri”.

Cu toate acestea, PNL-ul condus de Ludovic Orban e convins că moțiunea de cenzură nu va trece fiindcă PSD nu are 233 de voturi. Mai mult, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, le-a transmis celor din PSD că demersul lor e invalid pentru că nu respectă Constituția.

ADVERTISEMENT

PSD a depus moțiunea pe 20 august în Parlament și avea obligația legală să o dezbată și să o voteze în 3 zile, lucru care nu s-a întâmplat. Zegrean crede că PSD doar se joacă de-a politica, părere împărtășită de mai mulți experți și politologi.

PSD nu ar avea nici cea mai mică intenție să dea jos Guvernul Orban și nici nu va face acest lucru, subliniază experții. Mai mult, liderul PSD Marcel Ciolacu e acuzat de multă lume, inclusiv de Victor Ponta, că face jocurile PNL.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!