News

Marcel Ciolacu, anunțuri foarte importante. Ce va face PSD la moțiunea de cenzură și după ce ar pica Guvernul Cîțu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat vineri, la Antena3, care este scenariul pe care partidul îl urmează la moțiunea de cenzură inițiată împotriva Guvernului Cîțu și ulterior.
27.09.2021 | 21:28
Marcel Ciolacu anunturi foarte importante Ce va face PSD la motiunea de cenzura si dupa ce ar pica Guvernul Citu
ADVERTISEMENT

Președintele PSD a explicat în urmă cu trei săptămâni că social-democrații nu vor face un Guvern alături de PNL, indiferent de situație.

Ciolacu a fost extrem de critic la adresa președintelui Klaus Iohannis, după congresul PNL, acesta fiind intens criticat, deoarece în cadrul unei fotografii, se observă faptul că nu purta mască de protecție.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, anunțuri foarte importante. Ce face PSD la moțiunea împotriva Guvernului și după ce acesta ar fi demis

Marcel Ciolacu: “Eu nu am crezut că voi trăi un moment în care 20 de milioane de români sunt sfidați de o formațiune politică, una la care au participat prim-ministrul României și așa-zisul președinte al României. La șapte ani de când a fost ales încă nu depășește poziția de președinte al partidului.

Toate instituțiile statului au luat pauză o zi, cât timp a fost congresul PNL, nimeni nu a intervenit, s-au încălcat toate restricțiile posibile. În sală au fost Ministrul de Interne și Ministrul de Justiție. Tot ce a fost de încălcat a fost încălcat.”

ADVERTISEMENT

Răzvan Dumitrescu: “Dacă așa stau lucrurile, cum ar mai putea românii să respecte măsurile?”

Marcel Ciolacu: “Ei au făcut totul premeditat, întâi au dat niște HG-uri la Guvern, au modificat tot ca să se țină Congresul și chiar și așa s-au încălcat toate regulile.

ADVERTISEMENT

Cum ar putea să iasă Iohannis să le zică românilor să poarte măști când el a patronat cea mai mare încălcare a legii? Câți ani de pușcărie trebuie să le dai lui Iohannis, lui Cîțu, lui Bode, pentru tot ce s-a întâmplat?”

Răzvan Dumitrescu: “Ce faceți dumneavoastră?”

Marcel Ciolacu: “Mâine avem decizia CCR-ului, dacă nu există conflict, într-o zi-două intră moțiunea pe ordinea de zi și PSD votează această moțiune.

ADVERTISEMENT

Convocăm un biroul politic permanent și votăm moțiunea. După decizia CCR am convocat un consiliu politic național și dacă există conflict, voi solicita colegilor mei ca mâine să depunem moțiunea PSD.”

Răzvan Dumitrescu: “În toate scenariile, Cîțu cade.”

Marcel Ciolacu: “Eu vă spun asta de două săptămâni. O să cerem joi moțiunea cenzurii, dacă nu este conflict, iar luni, cel târziu, să avem votul. Cum scapă Cîțu de moțiunea de cenzură? Nu o mai votează USR-ul?”

Răzvan Dumitrescu: “Haideți să o luăm sistematic, să înțeleagă și oamenii. În situația în care pică Guvernul, nu susțineți un guvern minoritar PNL?”

Marcel Ciolacu: “Este exclus, am anunțat foarte clar. Votăm moțiunea și nu vom susține un Guvern minoritar PNL.”

Răzvan Dumitrescu: “Dacă nu votați un Guvern minoritar, ce fel de Guvern ați vota?”

Marcel Ciolacu: “Ce credibilitate mai au ei în fața românilor la ce se întâmplă cu facturi, la abordarea valului patru, la încălcarea legii? Cum să facem noi un Guvern cu ei? Noi mergem la anticipate.”

Mugur Ciuvică: “Dacă va pica Guvernul Cîțu la moțiune, vine domnul Iohannis cu oricine și se reface coaliția.”

Marcel Ciolacu: “Și ce facem în martie? Dacă vine Barna sau Cioloș în martie și spune că iar nu îi place acest prim-ministru? Vă dați seama ce precedent avem? Aceste prerogative de a rezolva această criză politică o are președintele României, el a creat-o.”

Răzvan Dumitrescu: “Vă întreb ce faceți în anumite scenarii. Dacă Iohannis nu vă dă premierul înțeleg că nu intrați la guvernare.”

Marcel Ciolacu: “Dacă nu ne dă premier, nu mai discutăm, mergem la alegeri anticipate. Că pui un Guvern de tehnocrați trei luni care să organizeze alegeri anticipate, total de acord.”

 

ADVERTISEMENT