News

Marcel Ciolacu, atac dur la guvernare: “Au râs oamenii de noi la Bruxelles”. La ce se referă președintele PSD

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a atacat dur coaliția de guvernare, marți, la România TV, declarând: "au râs oamenii aceia de noi la Bruxelles, nu e posibil așa ceva"
01.06.2021 | 21:43
Marcel Ciolacu atac dur la guvernare Au ras oamenii de noi la Bruxelles La ce se refera presedintele PSD
ADVERTISEMENT

Ciolacu a declarat în urmă cu câteva zile că Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie să fie un mecanism agreat de partide și societatea civilă, formulând o critică la adresa abordării coaliției de guvernare.

După întâlnirea dintre președintele PSD și premierul în care au discutat despre PNRR, Marcel Ciolacu a declarat că acest plan nu are nicio logică și nu este construit coerent.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, atac la adresa coaliției de guvernare: “Au râs cei la de Bruxelles de noi”

“O treime dintre angajații din România sunt plătiți cu salariul minimum în România, aici trebuie venit cu o reformă, ca oamenii să fie calificați și apoi să le crească salariile, dar ei nu au nimic coerent.

Și în Parlament i-am spus prim-ministrului, nu există nicio viziune. Unde s-a mai întâmplat în Europa ca PNRR-ul să fie prezentat public după ce a fost depus? Uitați, dragi români ce am depus, o să vă anunțăm mâine. Ne-au cerut și comisarii europeni să dezbatem acest proiect.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să îți plătești voturile din bani publici, ei au centralizat tot, aroganța asta am văzut-o la mai mulți politicieni, dar ei întrec pe toată lumea, o să o plătească cu vârf și îndesat.

Lucrurile sunt complicate, există o creștere economică pentru că avem o relansare, dar eu nu înțeleg cum au putut să împrumute 30 de miliarde într-un an și jumătate la cele mai mari dobânzi din Europa.

ADVERTISEMENT

Germania nu a depus PNRR-ul și cu împrumuturi, știți de ce? Pentru că Germania împrumută cu dobândă negativă. De ce împrumut 15 miliarde de la PNRR? De ce nu te focalizezi pe resursele din planul de dezvoltare 2014-2021?

Au râs oamenii de la Bruxelles de noi, ne-am dus cu planurile lui Ceaușescu, am pierdut patru miliarde pentru agricultura din România. De zeci de ori agricultura a salvat România și tu nu investești un euro în acest domeniu.

ADVERTISEMENT

Sunt măsuri primite, pompieristice, vă mai dau o cifră: 8% din PIB merge la pensii, în Germania merge 12.6% din PIB.

Dacă s-ar fi mărit pensiile cu 40% s-ar fi ajuns la un efort fiscal de 9% din PIB, adică o creștere de un procent din PIB, dar ei împrumută un procent din PIB pe lună, trăim din împrumuturi”, a declarat Marcel Ciolacu la RTV.

ADVERTISEMENT