Alegeri 2024

Marcel Ciolacu, atac fără precedent la adresa lui Nicolae Ciucă: „Onoarea nu e doar pe panouri”

Tensiunile în Coaliție continuă. Marcel Ciolacu a lansat un atac fără precedent la adresa lui Nicolae Ciucă din cauza datei alegerilor prezidențiale.
27.06.2024 | 15:43
Marcel Ciolacu atac fara precedent la adresa lui Nicolae Ciuca Onoarea nu e doar pe panouri
ADVERTISEMENT

Data alegerilor prezidențiale continuă să fie „mărul discordiei“ între PSD și PNL. După ce în ultimele zile au existat numeroase dispute și negocieri eșuate pe această temă, premierul Marcel Ciolacu a acuzat, joi, PNL că vrea „vrea să schimbe regulile jocului” și a lanast un atac dur la adresa lui Nicolae Ciucă.

„Onoarea nu e doar pe panouri”

„PNL dorește să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeași, nu are rost să facem o decizie de coaliție”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democrat a subliniat că ”trebuie să facem o distincție foarte clară din funcția mea de președinte al PSD și responsabilitatea din ceea ce privește funcția de prim-ministru”.

Marcel Ciolacu este de părere că a anunțat un calendar corect ”pentru că nu există numai două partide competitori politici în România, PSD și PNL.

ADVERTISEMENT

”Și am anunțat un calendar astfel încât toate partidele și toți liderii politici din România să-și organizeze alegerile în funcție de acest calendar.

Eu am propus atunci 1 septembrie, dl. Nicolae Ciucă a propus 15 septembrie. Acum, tot domnia sa a propus data de 29 septembrie. Am înțeles că acum se dorește altă dată”, a mai spus președintele PSD.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Marcel Ciolacu a lansat un atac fără precedent la adresa liderului PNL, Nicolae Ciucă, spunând că ”onoarea nu este doar pe panouri.

Abordarea mea de președinte al PSD este una foarte clară, deși nu și-au ținut cuvântul dat. Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este doar pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției” a transmis premierul.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că liberalii nu au onoare”

Declarația premierului a venit la scrut timp după ce Nicolae Ciucă afirmat că ”nu cred probat vreodată că liberalii nu au onoare și aici nu se pune problema de onoare, aici este vorba de o decizie politică”.

Liberalul a negat că ar exista în Coaliție un conflict deschis în ceea ce privește stabilirea datei alegerilor și a spus că ”în momentul de față suntem în negocieri”.

”Data alegerilor se stabilește de către un guvern în deplinătatea lui, constituit din membrii aceluiași partid și discuția nu mai are loc, dar atunci când vorbim de o coaliție, inclusiv data alegerilor este o decizie politică, motiv pentru care este nevoie de conses politic. Fiecare dintre miniștrii sunt acolo pentru a respecta și deciziile politice”, a conchis Ciucă.

 

ADVERTISEMENT
Atenție, imagini horror » Glezna lui Messi, distrusă în finala Copa America: Leo...
Atenție, imagini horror » Glezna lui Messi, distrusă în finala Copa America: Leo a izbucnit în lacrimi pe bancă
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de...
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de combustibil: „nu mori, va fi rece mașina” VIDEO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat, găsit într-o valiză abandonată de câteva zile pe marginea drumului, în Vaslui
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții...
Cu ce se ocupă, de fapt, socrii lui Ianis Hagi. Cine sunt părinții Elenei Tănase
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu...
Gigi Becali a făcut show la nunta lui Ianis Hagi. A aruncat cu zeci de mii de euro în lăutari. Imagini fabuloase cu patronul FCSB
Cât mai ține canicula. S-a emis prognoza pe o lună, iar veștile nu...
Cât mai ține canicula. S-a emis prognoza pe o lună, iar veștile nu sunt deloc bune
Gigi Becali, forțat de soție să meargă la nuntă la nașul Ianis Hagi....
Gigi Becali, forțat de soție să meargă la nuntă la nașul Ianis Hagi. A venit cu Rolls Royce-ul condus chiar de el și a făcut SPECTACOL
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor....
Motivele pentru care urșii și-au schimbat radical comportamentul, preferând orașele în locul pădurilor. STUDIU
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de...
Desertul biblic absolut delicios, consumat la Cina cea de Taină. Este ușor de preparat și conține doar ingrediente menționate în Cartea Sfântă