News

Marcel Ciolacu, atac neașteptat la partenerii de coaliție: ”De ce au cumpărat vaccinuri de 1 miliard de euro?”

Marcel Ciolacu iese din nou la rampă și cere ”colegilor din coaliție” să dea anumite explicații românilor în legătură cu evenimente care s-au petrecut în ultimii ani.
13.11.2022 | 16:38
Marcel Ciolacu atac neasteptat la partenerii de coalitie De ce au cumparat vaccinuri de 1 miliard de euro
Marcel Ciolacu, alături de șefii partidelor din coaliția de guvernământ: Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Liderul PSD Marcel Ciolacu face un apel la partenerii de coaliție care au sprijinit anumite măsuri care au dus la sărăcirea României, să vină acum cu explicații.

Ciolacu: ”Să explice de ce pensiile mari cresc de 10 ori față de cele mici”

Social-democratul spune că unii colegi sunt datori românilor cu explicații și lasă să se înțeleagă că o mare parte a problemelor pe care cetățenii le au în acest moment se datorează unor măsuri politice de neînțeles.

ADVERTISEMENT

“Anumiți colegi de coaliție sunt datori să dea explicații românilor. De ce au trecut în PNRR închiderea termocentralelor dacă nu le-a cerut nimeni? De ce au liberalizat piața energiei fără să pună nimic în loc?

De ce au aprobat achiziția de vaccinuri de 1 miliard de euro? De ce nu au prins irigațiile în PNRR?!

ADVERTISEMENT

Sunt multe lucruri care trebuie explicate. La fel cum trebuie să explice de ce vor ca o pensie de 1800 de lei să crească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei să crească cu 2700 de lei, adică de 10 ori mai mult.

Oare nu ar trebui ca în vremuri de criză să îi ajutăm mai mult pe cei cu venituri mai mici și mai puțin pe cei care nu au nici grija facturilor, nici a frigului și nici a prețurilor mari?!”, a scris Marcel Ciolacu pe contul lui de Facebook.

ADVERTISEMENT

PSD ar trebui să numească un prim-ministru începând cu 25 mai 2023

PSD a intrat la guvernare alături de PNL și UDMR în urma unei înțelegeri, conform căreia România va avea, în premieră, un sistem de prim-ministru prin rotație.

Astfel, cabinetul condus de liberali ar trebui să demisioneze pe 25 mai 2023, dată la care un nou guvern va fi propus în Parlament (acolo unde coaliția deține majoritatea), de data aceasta cu un prim-ministru de la PSD.

ADVERTISEMENT

Mulți specialiști spun, însă, că această variantă nu este una garantată, mai ales că PSD are ”tradiția” de a părăsi guvernarea cu un an înainte de alegeri, pentru a strânge mai mult capital electoral din opoziție.

ADVERTISEMENT