News

Marcel Ciolacu atacă dur Austria: “N-am nicio problemă să iasă din Schengen. Să-şi facă ziduri kilometrice de sârmă ghimpată”

Premierul a spus că va da în judecată Austria, dacă va bloca aderarea la Schengen. Ciolacu speră să fie susținut de instituțiile europene.
18.09.2023 | 14:52
Marcel Ciolacu ataca dur Austria Nam nicio problema sa iasa din Schengen Sasi faca ziduri kilometrice de sarma ghimpata
Marcel Ciolacu atacă dur Austria: "N-am nicio problemă să iasă din Schengen.” Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu atacă dur Austria, după ce cancelarul Karl Nehammer a declarat că spaţiul Schengen nu funcționează cum ar trebui și că nu va susține nici în viitorul apropiat aderarea României.

Marcel Ciolacu atacă dur Austria: “N-am nicio problemă să iasă din Schengen”

Premierul a declarat, luni, că România va da în judecată Austria în cazul unui veto privind aderarea țării noastre la Schengen. Ciolacu spune că dacă va fi nevoită să facă acest pas, România ar trebui să aibă instituțiile europene drept parteneri.

ADVERTISEMENT

Șeful Executivului precizează că păstrează legătura cu premierul Spaniei privind ședințele JAI din octombrie și decembrie, desfășurate sub președinția acestei țări. Marcel Ciolacu declară că prim-ministrul Pedro Sánchez susține România în demersul aderării la Schengen.

Eu cu certitudine, dacă în decembrie Austria va vota împotriva aderării României la Spaţiul Schengen, voi ataca la CJUE. Mai mult, eu doresc ca în acest demers – şi e un atac al statului român, nu al unei persoane fizice – eu vreau să am partener în acest atac pe care îl fac la CJUE Consiliul European, care ne susţine şi a declarat.

ADVERTISEMENT

Vreau să am partener Parlamentul European, care susţine România şi a declarat, şi Comisia Europeană, care ne susţine şi a declarat. Deci lucrurile nu sunt chiar aşa de comode pentru domnul prim-ministru Nehammer”, a declarat premierul României.

De asemenea, prim-ministrul mai spune că sunt făcute toate demersurile necesare cu scopul de a ajuta România să adere la Spaţiul Schengen. El transmite că locul țării noastre este aici.

ADVERTISEMENT

„Să-şi facă ziduri kilometrice cu sârmă ghimpată”

Marcel Ciolacu a atacat declarația premierului Nehammer, care a spus că Spaţiul Schengen este depăşit. Ironic, șeful Executivului susține că dacă Schengen-ul este „distrus”, Austria poate ieși din spațiu.

„Eu n-am să fiu niciodată ipocrit, nu pot să spun (…) că Spaţiul Schengen este depăşit. Atunci de ce am votat anul trecut cu Croaţia? E o întrebare legitimă a românilor pentru prim-ministrul Nehammer. Nu pot să am această abordare.

ADVERTISEMENT

Dacă e aşa de distrus Schengen-ul, eu n-am nicio problemă ca Austria să iasă din Spaţiul Schengen. Să-şi facă ziduri kilometrice cu sârmă ghimpată şi electrice, n-am nicio problemă. Dacă Austria doreşte această abordare, cu garduri, să şi le plătească. Să iasă din Schengen, şi noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme”, a adăugat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Interdicții pentru șoferi. Încălcarea legii se sancționează cu închisoare
Interdicții pentru șoferi. Încălcarea legii se sancționează cu închisoare
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1