News

Marcel Ciolacu, avertisment față de partenerii de la PNL: ”Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”

Marcel Ciolacu a avut, marți, o reacție față de noile tensiuni din Coaliție legate de viitorul guvernării. Acesta a avertizat PNL-ul că dacă nu acceptă rotativa, PSD va face pasul către alegerile anticipate.
09.08.2022 | 15:02
Marcel Ciolacu avertisment fata de partenerii de la PNL Daca nu se face rotativa alta varianta decat alegerile anticipate nu exista
Marcel Ciolacu, mesaj direct către PNL: ”Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de marți, 9 august, Marcel Ciolacu a avut o reacție promptă față de tensiunile apărute în Coaliție pe seama numelui premierului din 2023.

Marcel Ciolacu, mesaj direct către PNL: ”Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”

Liderul PSD a avertizat clar principalul partener din Coaliție, PNL. Ciolacu a spus că liberalii au de ales: fie vor respecta protocolul stabilit, care spune că social-democrații vor da premierul din primăvara lui 2023, fie se va merge către alegeri anticipate.

ADVERTISEMENT

Astfel, întrebat dacă îşi doreşte să fie premier din 2023, Ciolacu a spus că asta depinde de colegii săi. Dacă ei vor considera că acesta e cea mai potrivită persoană pentru această funcţie, atunci va fi prim-ministru.

Liderul PSD a spus că dacă nu va fi pusă în aplicare rotativa convenită cu PNL, atunci singura soluţie ar fi alegerile anticipate.

ADVERTISEMENT

Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”, a spus liderul PSD. Ciolacu nu a vrut să comenteze declarațiile lui Alexandru Muraru: ”Nu comentez cum se trezește unul pe plajă să dea știri la televizor”, a fost replica social-democratului.

Poziția președintelui PSD vine în contextul în care, luni, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru a declarat, referindu-se la problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun.

ADVERTISEMENT

Ce spune Ciolacu de o posibilă remaniere guvernamentală

Tot luni, în spațiul public au apărut și informații legate de o posibilă remaniere în Guvern. Marcel Ciolacu a recunoscut că va exista o discuție în Coaliție despre schimbarea unor miniștri din Guvern.

Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere”, a spus Ciolacu.

În ceea ce privește numele lui Vasile Dîncu, vehiculat ca posibil remaniat din partea PSD, Ciolacu a spus că nu vrea să vorbească la televizor de astfel de teme.

ADVERTISEMENT

”Nu vreau să am o discuție punctuală despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor. Cred că un guvern funcționează și cu remanieri. Întâi să avem discuțiile în interiorul Coaliției”, a declarat liderul PSD.

ADVERTISEMENT