Alegeri 2024

Marcel Ciolacu, avertisment pentru PNL. „Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României”

Marce Ciolacu, replică pentru Ciucă și PNL: „Nu confundăm deciziile care se iau în Guvern şi deciziile care se iau politic în coaliţie”
27.05.2024 | 23:01
Marcel Ciolacu avertisment pentru PNL Nu putem confunda coalitia cu Guvernul Romaniei
Ciolacu a explicat tensiunile din cadrul coaliției privind creșterea salariului minim cu o replică pentru liberali / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu, a vorbit, luni, despre tensiunile din coaliția PSD-PNL privind creșterea salariului minim spunând că a fost vorba de o „lipsă de comunicare” dar avertizând că „nu trebuie confundate deciziile care se iau în Guvernul României şi deciziile care se iau politic în coaliţie”.

„Nu confundăm deciziile din Guvern cu cele din coaliție”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, luni seara, despre tensiunile din cadrul alianței PSD-PNL privind creșterea salariului minim brut la 3.700 de lei, precizând că nu trebuie „confundate” deciziile la nivel guvernamental cu cele care se iau politic în cadrul alianței dintre social-democrați și liberali.

ADVERTISEMENT

„În coaliţie decidem, de exemplu, funcţiile politice. În coaliţie facem analizele fiecărui politician care ocupă o funcţie politică în administraţia centrală, dacă este bine, dacă este rău, stabilim anumite principii, dar nu mergem în detaliu.

Nu confundăm deciziile care se iau în Guvernul României şi deciziile care se iau politic în coaliţie. Cu adevărat sunt două săptămâni de când a început această campanie şi nu a mai fost timpul necesar, fizic vorbesc, să avem o comunicare cum o aveam până acum în coaliţie”, a declarat Marcel Ciolacu, la Realitatea TV.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a reiterat că decizia cu privire la mărirea salariului minim la 3.7000 de lei a fost luată încă din decembrie în coaliţie și că a fost o „lipsă de comunicare” între cele două partide care a generat neînțelegerile de acum, pentru că sunt „alte priorități din această perioadă”.

„Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României”

„Am amintit faptul că această deciziei a fost luată încă din decembrie la nivel politic. La nivel guvernamental eu am avut întâlnirea cu partenerii sociali, cu patronatele şi cu sindicatele. Cum era şi normal şi de aşteptat, patronatele nu au fost de acord cu această creştere, sindicatele au fost de acord şi atunci Guvernul a fost cel care a decis.

ADVERTISEMENT

Una înseamnă o funcţionare politică şi alt lucru înseamnă funcţionarea administrativă. Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României. S-a întâmplat acest lucru când se spunea la toate televiziunile că avem un guvern de coaliţie, uitând că noi avem de fapt un guvern al României şi avem o coaliţie de guvernare. E cu totul altceva (…) Cred că a fost o lipsă de comunicare între noi  deoarece altele sunt priorităţile în această perioadă”, a explicat premierul.

 

 

 

Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”