Marcel Ciolacu cere amânarea alegerilor din 6 decembrie: „Vor fi 5.000 de cazuri săptămâna viitoare”

Flaviu Popa   
în HotNews
14/10/2020, 22:34
Marcel Ciolacu cere amânarea alegerilor din 6 decembrie: „Vor fi 5.000 de cazuri săptămâna viitoare”
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam - George Călin

Partidul Social Democrat vrea cu orice preț să amâne alegerile parlamentare din 6 decembrie, lucru confirmat de Marcel Ciolacu.

Liderul Marcel Ciolacu i-a anunțat pe români că Parlamentul va începe demersurile legale pentru a amâna alegerile parlamentare.

Ciolacu anunță că spre finele lui octombrie România va înregistra 5.000 de cazuri de Covid-19 pe zi și 1 milion de oameni vor fi asimptomatici.

Marcel Ciolacu cere amânrea alegerilor din 6 decembrie 2020

Au scăpat total pandemia de sub control. E exclus să ne gândim la organizare de alegeri. Un parlament nu e legitim dacă e prezența mică. Luni promovăm legea privitor la data alegerilor în Parlament. După 4000 de infectări e normal să stăm de vorbă cu Guvernul.

Nu s-a întâmplat niciodată în România așa ceva. Orice om normal consider că imaginile sunt clare, aceste alegeri trebuiesc anulate la Sectorul 1, fără discuție. Vreau un singur lucru, dacă se întâmpla asta pe timp de premier PSD. Ce s-ar fi întâmplat?

Săptămâna viitoare vor fi 5.000 de cazuri, se vorbește de 1 milion de asimptomatici în România în acest moment”, a declarat Ciolacu la România TV.

Călin Popescu Tăriceanu a venit cu propunerea ca alegerile să fie amânate, însă după 6 decembrie să nu se mai plătească salariile parlamentarilor și să nu se mai dea nicio lege care să aibă impact financiar.

Klaus Iohannis nu concepe să amâne alegerile

Drept răspuns, Klaus Iohannis a anunțat că nu concepe să amâne alegerile pentru că nu dorește ca PSD să rămână în Parlament încă trei luni de zile.

Mandatul Parlamentului e fix 4 ani, nimic mai mult. Data alegerilor trebuie să se stabilească să se termine un mandat și să înceapă în timp util un alt mandat. Constituția prevede că în anumite situații alegerile pot fi organizate după terminarea mandatului, dar nu mai mult de 3 luni. Unii parlamentari vor să rămână puțin mai mult în funcție ca să șurubească puțin la legi, dar nu e posibil”, a explicat Iohannis.

Închide ×