News

Marcel Ciolacu cere retragerea candidaturii lui Nicușor Dan: „Eu vorbesc de lucruri morale”

15.09.2020 | 20:56
Marcel Ciolacu cere retragerea candidaturii lui Nicusor Dan Eu vorbesc de lucruri morale
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, într-o intervenție telefonică la România TV, că PNL și USR-PLUS ar trebui să retragă candidatura lui Nicușor Dan la alegerile locale din 27 septembrie. Motivul este controversa iscată de intervenția pe care Dan ar fi făcut-o în favoarea unui om de afaceri din sectorul 4.

Eu cred că ar trebui să-și retragă candidatul. Eu vorbesc de lucruri morale și de decizii pe care trebuie să ia politicienii când au astfel de candidați”, a afirmat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă o eventuală retragere a candidaturii lui Nicușor Dan i-ar asigura Gabrielei Firea cel de-al doilea mandat de primar general, liderul social-democraților a spus: ”Eu nu sunt în logica domnului Ludovic Orban de a câștiga alegerile cu orice preț”.

Nicușor Dan, acuzat de trafic de influență

Potrivit legislației electorale, în condițiile în care o candidatură a rămas definitivă prin decizia biroului electoral, aceasta nu mai poate fi retrasă de pe buletinul de vot, iar partidul care a propus respectiva persoană nu îl mai poate înlocui.

ADVERTISEMENT

Dana Budeanu a dat publicității o înregistrare a unei convorbiri telefonice între Nicușor Dan și fostul ziarist Cristian Zărescu, actualmente consilier al primarului sectorului 4, care are ca subiect încercarea primăriei de sector de a demola o construcție a unui om de afaceri.

Primarul Gabriela Firea a afirmat că înregistrarea reprezintă dovada intervenției ilegale a lui Dan în favoarea unui om controversat de afaceri.

ADVERTISEMENT

„Oamenii merită să știe adevărul! Ușor, ușor, ies la lumină secrete rușinoase. Au trecut 8 ore vinovate de la publicarea în presă a înregistrării unei convorbiri telefonice în care candidatul “Dreptei Aproape Unite” face trafic de influență și santaj la o primărie de sector, în favoarea unui controversat om de afaceri – considerat chiar interlop -, din cauza implicării sale în activități cu droguri, trafic de persoane etc, și care a construit ilegal clădiri (restaurant și casă) în Parcul Tineretului, pe domeniul public (…) 

Domnule candidat, răspundeți concret! Câți bani ați luat de la interlopul Mitrache zis Câine, ca să-l apărați, deși toate documentele și deciziile în instanță arătau că a comis o ilegalitate?”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În fața acestor acuzații, Nicușor Dan a anunțat că-i va intenta proces primăriței pentru afirmații calomnioase.

A spus despre mine, explicit, că am luat bani pentru a ajuta cetățeni în diferite chestiuni. Înțeleg că ea nu poate să conceapă ca cineva să-și dedice 15 ani din viață ca să apere niște principii, niște oameni împotriva abuzurilor autorităților. Nu poate să înțeleagă, pentru că nu e în sistemul ei de valori că cineva poate să doneze din banii lui, gratuit, pentru o cauză. Când cineva face afirmații mincinoase despre altcineva trebuie să plătească”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT