News

Marcel Ciolacu: „Dacă alegerile prezidențiale sunt în luna decembrie, nu voi candida din partea PSD”

Marcel Ciolacu refuză o candidatură PSD la prezidențiale în decembrie. „Alegerile sunt în septembrie, aşa cum am hotărât”
14.06.2024 | 13:45
Marcel Ciolacu Daca alegerile prezidentiale sunt in luna decembrie nu voi candida din partea PSD
Premierul Marel Ciolacu a insistat că alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie, conform calendarului anunțat înainte de comasare / Foto: captură, Facebook, PSD
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, după ședința Consiliului Politic Național al PSD, că nu va candida la alegerile prezidențiale din partea PSD, dacă scrutinul va avea loc în luna decembrie. „E normal ca alegerile să fie în septembrie”, a spus Ciolacu.

„Am dovedit că suntem cel mai mare partid din România”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că nu va candida la alegerile prezidențiale din partea PSD, dacă scrutinul va avea loc în luna decembrie. Liderul social-democraților a spus că PSD va avea un candidat la alegerile prezidențiale, indiferent dacă este un candidat propriu al partidului sau un candidat comun cu PNL.

ADVERTISEMENT

„PSD va avea candidat la funcția de președinte, indiferent dacă e vorba de candidat comun cu PNL sau candidat propriu. Am dovedit că suntem cel mai mare partid din România”, a spus Marcel Ciolacu. În legătura cu candidatura sa la prezidențiale, Marcel Ciolacu a precizat: „Am anunțat foarte clar că dacă alegerile prezidențiale sunt în luna decembrie, nu voi candida din partea PSD, e normal ca alegerile să fie în septembrie”.

Prezidențialele, în septembrie, „așa cum am hotărât”

„Este evident că alegerile pentru funcţia de preşedinte sunt în septembrie, aşa cum am hotărât. Am pus o condiţie foarte clară, nu am anunţat comasarea alegerilor până nu am avut calendarul întreg al alegerilor. Decizia a fost luată în cadrul coaliţiei. (…) Calendarul de alegeri este anunţat înainte de comasare”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă este exclus pentru social-democrați mutarea datei alegerilor prezidențiale în luna decembrie. „Este exclus pentru prim-ministrul Marcel Ciolacu. Eu nu pot să mă mai uit în ochii niciunui alt lider, preşedinte de partid din România, când eu am venit din funcţia de prim-ministru, după o decizie luată în Coaliţie, statutară şi corectă, să vin să le spun românilor că în funcţie de interesul unui partid sau altui partid, eu primul-ministru Marcel Ciolacu schimb data alegerilor. Ca să înţelegem de ce exclud această variantă”, a răspuns Marcel Ciolacu.

„Șmecheria se oprește la poarta Palatului Victoria”

„Eu nu fac aşa ceva, am vorbit un lucru foarte clar, ne-am asumat acest lucru, dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria. Guvernul României reprezintă altceva decât şmecheriile şi interesele şi calculele unora, electorale. Guvernul României e Guvernul României, indiferent din ce partid faci parte”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Întrebat de susținerea PSD pentru Mircea Geoană drept candidat independent la Cotroceni, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu s-a discutat varianta în partid. Eu nu am mai avut o discuție cu el în ultimii ani”.

„Cel mai greu e să gestionăm victoriile”

Marcel Ciolacu și-a felicitat colegii și echipele pentru rezultatele obținute de PSD la alegerile locale și europarlamentare, spunând că „cel mai greu e să gestionăm victoriile. La înfrângeri e simplu: conducerea pleacă acasă”.

ADVERTISEMENT

„Îi felicit pe toți colegii mei pentru victoriile obținute. PSD a câștigat alegerile, indiferent cum am analiza scrutinul. PSD are peste 50% din consiliile județene, peste 50% din municipii și peste 50% din primării Felicit echipele din Suceava, Maramureș, Bistrița Năsăud, Caraș. Îl felicit în mod deosebit pe Alfred Simonis, care a câștigat Consiliul Județean Timiș. Deși era președintele Camerei Deputaților, a vrut să candideze în județul Timiș. Am câștigat atât Sectorul 2, dar și Sectorul 1 prin candidatul PNL, susținut și de PSD. S-a arătat foarte clar că și bucureștenii au nevoie de o altă abordare”, a declarat președintele PSD.

ADVERTISEMENT