Marcel Ciolacu, decizie neașteptată. ”O să vorbim şi cu cei de la AUR.” Ce propune președintele PSD

Robert Cristea   
în News
13/04/2021, 23:09
Marcel Ciolacu, decizie neașteptată. ”O să vorbim şi cu cei de la AUR.” Ce propune președintele PSD
Marcel Ciolacu, decizie neașteptată. ”O să vorbim şi cu cei de la AUR”. Ce propune președintele PSD. Sursa foto: hepta.ro

Marcel Ciolacu a declarat marți seară că PSD se va consulta cu AUR în vederea unei greve în Parlamentul României. Motivul este legat de ministrul Sănătății.

Liderul PSD spune că aceasta ar fi o replică la decizia coaliţiei de a programa săptămâna viitoare votul la moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Vlad Voiculescu.

“Urmează şi greva parlamentară. Este tot un instrument. Categoric. Mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen. N-a vrut domnul Iohannis să aibă Parlamentul său? Ia-l, domnule! O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu contează Opoziţia”, a spus preşedintele PSD, marţi, la Antena 3.

Marcel Ciolacu, supărat pe coaliție: ”Urmează şi greva parlamentară”

Marcel Ciolacu a fost dur și la adresa președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pe care l-a criticat că nu a programat la vot moțiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu în termenul regulamentar, de şase zile.

“Îl anunţ oficial pe domnul Orban că a participat la şedinţa Biroului Permanent, a supus la vot şi a comis un abuz.

Vom sesiza Curtea (Constituţională) şi vom aştepta să vedem dacă preşedintele Camerei a comis un abuz. Este un act premergător schimbării din funcţie a preşedintelui Camerei”, a precizat Ciolacu, conform Antena3.

PSD a depus luni, 12 aprilie, moțiunea simplă intitulată “Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece”

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, depusă de PSD, va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaților luni, 19 aprilie, şi va fi supusă votului două zile mai târziu. Biroul Permanent a decis însă ca dezbaterea şi votul să aibă loc săptămâna viitoare.

“Știu că este, poate, fără precedent în Parlament ca împotriva unui ministru să fie depusă o moțiune în aceeași sesiune de două ori. Adevărul este că am mai avut miniștri încurcați de viaţă şi de rolul pe care îl aveau la ministere, dar parcă niciodată nimeni nu s-a încurcat precum domnul Voiculescu. (…)

Vreau să transmit un mesaj colegilor mei din USR, PNL, UDMR, minorități naționale – să vă gândiți atunci când veți vota moțiunea împotriva domnului Vlad Voiculescu la faptul că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră”, a declarat în plenul Camerei liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Închide ×