News

Marcel Ciolacu, despre dependența României de gazul rusesc: “Avem un an să ne pregătim”

Cât de dependentă este România de gazul rusesc. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit luni despre acest subiect și a precizat că avem la dispoziție un an pentru a ne pregăti în acest sens
07.03.2022 | 11:02
Marcel Ciolacu despre dependenta Romaniei de gazul rusesc Avem un an sa ne pregatim
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a vorbit despre situația României în ceea ce privește dependența de gazul rusesc. Președintele PSD a precizat că țara noastră nu se confruntă deocamdată cu nicio problemă și că are la dispoziție un an să se pregătească în acest sens.

Ce spune Marcel Ciolacu despre dependența României de gazul rusesc

Liderul social-democrat a făcut luni, 7 martie, declarații la sediul PSD cu privire la mai multe subiecte de actualitate, printre care și dependența României de gazul rusesc.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că nu avem de ce să ne facem griji, deoarece țara noastră nu va rămâne fără gaz.

Ba mai mult, România ar sta cel mai bine la acest capitol din toată Europa.

“Nu, în acest moment nu avem nici cea mai mică problemă, şi avem un an de zile ca să rezolvăm şi să ne pregătim pentru anul viitor.

ADVERTISEMENT

Dependenţa noastră de Rusia este cred cea mai mică din Europa – de 10%”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a menționat faptul că toată Europa va fi afectată la nivel economic în urma acestui conflict armat.

ADVERTISEMENT

“Întreaga Europă va fi şi întregul glob, dar în principal întreaga Europă şi este şi normal că ţările cele mai apropiate vor fi afectate cel mai mult.

Sunt ferm convins că vom găsi soluţiile cele mai bune să depăşim şi această criză”, a precizat încrezător președintele PSD.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu nu crede că România va intra într-un conflict armat cu Rusia

Liderul social-democrat și-a exprimat punctul de vedere și în ceea ce privește riscul ca România să intre într-un conflict armat cu Rusia.

ADVERTISEMENT

“România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia şi nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia.

Cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi eu consider categoric că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus în acest moment este inacceptabil în anul 2022″, a mai spus acesta.

Marcel Ciolacu urmează să aibă luni o discuție cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a discuta mai multe subiecte importante.