News

Marcel Ciolacu, despre coaliția de guvernare: “Se reia învrăjbirea între privat și stat făcută de PDL în 2010”

17.02.2021 | 22:23
Marcel Ciolacu despre coalitia de guvernare Se reia invrajbirea intre privat si stat facuta de PDL in 2010
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a comentat miercuri, la RTV, deciziile coaliției de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR, declarând că: “se reia învrăjbirea între mediul privat și sistemul public făcută de PDL și Băsescu în 2010”.

Raluca Turcan a declarat ieri că vor dispărea două sporuri pentru bugetari, cel pentru calculator și cel pentru confidențialitate.

ADVERTISEMENT

Ciolacu continuă seria de atacuri la adresa coaliției de guvernare începută în luna ianuarie, când acuza guvernanții că doar în câteva zile de administrat România “au da mai multe țepe”.

Marcel Ciolacu, despre coaliția de guvernare: “Vor să învrăjbească mediul privat și sistemul de stat, cum a făcut PDL în 2010”

“Toate categoriile sociale, pe rând, ies în Piața Victoriei, eu nu știu dacă ei din Parlament aud, că au geamurile exact spre Piața Victoriei. Dacă s-ar ridica starea de urgență, s-ar umple totul acolo. Pensionarii, profesorii, toți vor veni să protesteze.

ADVERTISEMENT

Eu sunt bugetar, dumneavoastră nu. Vă uitați la ministra Muncii, credeți că e o femeie serioasă și nu își permite să mintă, ea o face, pur și simplu, e o manipulare ordinară și o învrăjbire între cei din privat și cei de la stat. 

Tu te uiți la INS, vezi cât au crescut cheltuielile și mărești salariul minimum. Tu ești guvernant, iei măsuri ca populația să depășească creșterile de cheltuieli. Și deja sunt, doar în energie sunt creșteri cu 18%, să nu mai vorbim de alimente.

ADVERTISEMENT

Depinde cum abordezi filosofia construirii bugetului, ei merg pe un sistem de austeritate. Ei taie ca să se încadreze, în loc să creeze noi venituri la bugetul de stat, nu e neapărat să tai”, a declarat Marcel Ciolacu la RTV.

Președintele PSD: “În loc să tai voucherele pentru Horeca, le păstrai și aduceai de două ori mai mulți bani la buget”

“Cum poți tu să vii după un an de zile în care ai nenorocit Horeca? Există acele vouchere de vacanță, o gură de aer pentru investitorii români din Horeca, tu le tai ca să faci economie la buget, în loc să gândești progresiv.

ADVERTISEMENT

E o investiție, românii vor merge, supraviețuiește și Horeca, românii fac cheltuieli și îți vin de două ori mai mulți bani la buget decât economisești”, a adăugat președintele PSD.

Ciolacu: “Vindem perlele României, companiile care au mai rămas, Germania, Franța și Ungaria fac exact invers”

“Nu a văzut nimeni asemenea abordare decât în 2010 când era PDL la guvernare. Germania a dat o lege prin care companiile de stat să nu cumva să fie vândute acum, a dat-o și Ungaria, a dat-o și Franța, am dat-o și noi, dar au abrogat-o prin ordonanță de urgență.

Noi nu căutăm să salvăm companiile de stat, noi vindem perlele care au mai rămas României, sunt 18.000 de angajați acolo. Aceste companii valorează peste 10 miliarde de euro, să le vinzi în plină pandemie când bursele sunt atât de jos…

Nu există niciun amendament, o să facem noi un amendament în Parlament . Chiar și CEC-ul a intrat în linie dreaptă pentru a fi vândut? Când state cu economii așa consolidate precum Germania nu face acest lucru, faci tu?”, a afirmat Ciolacu.

ADVERTISEMENT